HABERDENİZLİ.COM

Rektör Kutluhan mesajında şunları söyledi: “Asla unutmayacak ve unutturmayacağımız, terör örgütü FETÖ’ye bağlı vatan hainlerinin teşebbüs ettiği 15 Temmuz hain darbe girişimi, ülkesine, demokrasisine, anayasal düzenine, özgürlüğüne ve ‘Güçlü Türkiye’ idealine sahip çıkan aziz Milletimizin cesaret ve feraseti ile bertaraf edilmiş; tarihinde nice şanlı zaferler kazanmış ecdadın torunları tarafından yine aynı milli birlik ve bağımsızlık inancı ile bir kahramanlık destanına dönüşmüştür.

Tarihi boyunca istiklâlini, milli birlik ve bütünlüğünü her şeyin üstünde tutmuş, bu uğurda büyük kayıplar vermiş ve türlü imkânsızlıklara rağmen kanının son damlasına kadar savaşmış aziz Milletimiz, rengini şehitlerimizin kanından alan ay yıldızlı al bayrağımızın gölgesindeki bu aziz vatanda sonsuza dek hür yaşamaya yemin etmiştir. Ecdadından aldığı vatan, millet ve bayrak sevgisi ile bağımsızlığını, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde yine aynı kararlılıkla korumaya ant içen sağduyulu ve vatansever komutanlarımız, askerlerimiz, polisimiz, devlet yetkililerimiz ve toplumumuzun her kesiminden halkımız, hainlere karşı dik durarak, tüm dünyaya devlet-millet birlikteliğinin en güzel örneklerinden birini sergilemiştir.

Derin bir şuurun tezahürü olarak, ülkenin bölünmez bütünlüğü ve istikbali için hiçbir tereddüt yaşamadan, tanklara karşı göğsünü siper eden bu imanlı ve inançlı halk, Çanakkale’de ve Kurtuluş Savaş’ında olduğu gibi bir milletin asıl gücünün; inanç, cesaret, iman ve kararlılık olduğunu dosta ve düşmana ilan etmiş; gelecek nesiller için ise eşsiz bir örnek temsil etmiştir.

Pamukkale Üniversitesi olarak bizler, 15 Temmuz 2016 gecesi, eli kanlı FETÖ tarafından teşebbüs edilen hain darbe girişimini bir kez daha nefretle kınıyor; vatanın bütünlüğü ve milletinin birliği adına canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, şükran ve saygıyla anıyoruz. Gazilerimize ise sağlıklı bir ömür temenni ediyoruz. Cenab-ı Hak’tan vatanımızın bütünlüğü ve milletimizin birliğine kast edilen benzeri bir olay yaşatmamasını niyaz ediyoruz. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günümüz kutlu olsun. Selam ve Saygılarımla”