Kutluhan Mesajında; bayramların, kültürümüzde var olan yardımlaşma ve dayanışma duygularını pekiştirdiğini hatırlatan Rektör Kutluhan, bayramın tüm insanlığa barış, huzur ve mutluluk getirmesini temenni etti.
“Bereketin, huzurun, maneviyatın, paylaşmanın, hoşgörünün, kardeşliğin ve de nice ulvi duygunun birlikte yaşandığı bir Kurban Bayramına daha erişmenin mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Malum olduğu üzere bayramlar, tüm bu ulvi duyguların pekiştiği, kişisel kırgınlık ve dargınlıkların bir kenara bırakıldığı özel günlerdir. 

Üzerinde yaşadığımız bu cennet vatanımızın kültüründe var olan dayanışma, yardımlaşma, hoşgörü ve kardeşlik duyguları, bayramlarla daha da anlam kazanmaktadır. Milletçe dini ve kültürümüzde var olan bu milli duyguları yoğun olarak yaşadığımız bu müstesna günlerde, bayramın güzellikleri ve mutluluğunu yaşarken, toplumumuzda yer alan yardıma muhtaç vatandaşlarımızı hatırlamak, onların da yüzünde gülümsemeye vesile olabilmek son derece önemlidir. 

Covid-19 salgını sebebiyle bir süredir bayramlarımızı geleneklerimizde var olan bayramlaşma kültüründen uzak yaşamış olsak da Devletimiz ve sağlık çalışanlarımızın aşılamalardaki yoğun gayretleri ve içinde bulunduğumuz normalleşme süreci ile gelecek bayramlarımızı yine eskiden olduğu gibi kalabalık aile toplantıları ile kutlayabilmeyi Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Vatandaşlarımızdan yine bu bayramda da salgın tedbirleri konusunda rehavete kapılmamalarını istiyor; maske, mesafe ve temizlik kurallarına uymaya davet ediyorum. 
Kuşkusuz kestiğimiz kurbanlar insani duygularımızı derinleştirmekte, merhamet duygularımızı harekete geçirmekte, kendimize ve çevremize karşı sorumluluklarımızın farkına varmamızı sağlamaktadır. Yardımlaşma, birlik ve beraberlik duygularını en yoğun şekilde yaşadığımız bu günlerde aziz şehitlerimiz ve onların bizlere emaneti olan değerli yakınlarını bir kez daha şükranla hatırlamak, kahraman gazilerimiz ve ailelerini unutmamak, akrabalık, komşuluk ve dostluk bağlarını pekiştirmek, aile büyükleri ve tüm sevdiklerimizle bayramların coşkusunu yaşamak bizleri millet olarak daha güçlü kılacaktır. 

Bu duygu ve düşünceler ile başta ülkemiz olmak üzere tüm İslam âleminin mübarek Kurban Bayramı’nı en içten dileklerimle kutlar; bu güzel bayramın bizlere yaşattığı; kardeşlik, sevgi, dayanışma ve hoşgörü duygularının aziz milletimiz ve tüm insanlığa barış, huzur ve mutluluk getirmesini temenni ederim.