HABERDENİZLİ.COM

PAÜ Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Koronavirüs salgını ile mücadelede, içinde bulunduğumuz normalleşme sürecinin ardından, YÖK tarafından yüz yüze eğitime geçiş planlaması çalışmaları devam eden, 2021-2022 eğitim yılına hazırlıklar kapsamında, Üniversite bünyesinde yer alan fakülte ve meslek yüksekokullarının ihtiyaçlarını yerinde belirliyor. Bu kapsamda Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Rektör Yardımcıları; Prof. Dr. Necip Atar ve Prof. Dr. İbrahim Kısaç ile birlikte Kale MYO’da, Kale MYO Müdürü Prof. Dr. Mustafa Beyazıt ve öğretim üyeleri ile bir araya geldi.

Mezar taşları, dönemin tarihi ve kültürü hakkında önemli bilgiler veriyor

Kale programı kapsamında Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan ve beraberindekiler ilk olarak kazı ve restorasyon çalışmaları, PAÜ Sanat Tarihi Bölümü öğretim üyesi ve aynı zamanda Kale MYO Müdürü Prof. Dr. Mustafa Beyazıt’ın kazı başkanlığındaki ekip tarafından yürütülen Kale-i Tavas (Tabea) antik kentini ziyaret etti. Burada yapılan çalışmalar hakkında Prof. Dr. Mustafa Beyazıt’tan bilgi alan ve antik kenti gezen heyet, sonrasında Kale mezarlığına giderek burada, tarihi günümüzden yaklaşık 400 yıl öncesine dayanan Osmanlı Dönemi’ne ait mezar taşları üzerine yapılan tarih araştırma çalışmalarını yerinde inceledi. Mezar taşları üzerine yapılan çalışmalar hakkında kısaca bilgi veren Prof. Dr. Beyazıt, 1640’lı yıllardan itibaren 19. yy’a kadar, mezarlıkta bulunan eski mezar taşlarını tek tek tespit ettiklerini ifade ederken, mezar taşlarının dönemin tarihi ve kültürü hakkında önemli bilgiler verdiğini belirtti.

Kale MYO yeni eğitim yılı için hazırlıklarına devam ediyor

Kale programı, sonrasında Kale MYO’da yapılan incelemelerle devam etti. Burada, ilk olarak Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mustafa Beyazıt ve öğretim üyeleri ile görüşme gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan ve PAÜ Üst Yönetimi, sonrasında meslek yüksekokulunun fiziki ve teknik altyapı ihtiyaçlarının belirlenmesi noktasında derslikler, yemekhane ve konferans salonu gibi alanlarda incelemelerde bulundu. Talepleri dinleyen ve ihtiyaçların en kısa sürede giderilmesi talimatını veren Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Kale programının sonunda Tabea Antik Kenti kazılarını yürüten ekip ile kazı evinde bir süre sohbet etti.