Mesajında, doktorluk mesleğinin, içinde barındırdığı; insan sevgisi, insanı anlamak ve merhamet gibi duygularla topluma örnek olduğunu hatırlatan Rektör Kutluhan, PAÜ’nün sağlık çalışanlarının özverisi ile bu alanda da ülkemizde önemli noktalara geldiğinin altını çizdi. 
“Doktorluk mesleği, insanı merkeze alan, insanın en temel haklarından biri olan sağlıklı yaşam hakkının sürdürülmesine yardımcı olan, içerisinde barındırdığı; insan sevgisi, insanı anlamak, merhamet, güvenilirlik gibi temel duygular ile toplumun tüm kesimlerine de örnek olan kutsal bir meslektir. Nitelikli bir toplum, ancak sağlıklı bireyler tarafından inşa edilebilmektedir. ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ düsturunu şiar edinen aziz milletimizin yetiştirdiği hekimlerimiz, geçmişten günümüze bu saygın mesleğin sorumluluklarına haizdir. “Beni Türk hekimlerine emanet ediniz” sözüyle Mustafa Kemal Atatürk’ün güven ve takdirini kazanmış değerli hekimlerimiz ve her basamaktaki sağlık çalışanlarımızın, gösterdikleri titiz ve insanüstü gayretleri her türlü övgünün üzerindedir. Değerli sağlık çalışanlarımız, tüm dünya ile birlikte ülkemizde de etkisini gösteren Covid-19 salgını ile mücadelede gösterdikleri özveri ve insanı hayatta tutma çabaları ile ne denli önemli bir mesleği icra ettiklerini tüm dünyaya bir kez daha göstermişlerdir. 
Bilim ve teknolojide yaşanan gelişmeler her alanda olduğu gibi tıp alanına da kendini göstermiş, geçmişte teşhis ve tedavisi zor olan birçok hastalık ile zorlu ameliyatlar artık çok daha basit operasyonlara dönüşmüştür. Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Pamukkale Üniversitesi Hastaneleri bünyesinde; eğitim, araştırma ve uygulama çalışmalarını sürdüren biz hekimler, güncel bilgi ve teknolojileri kullanarak, geleceğin hekimlerini bu sorumluluklarının bilinciyle yetiştirmeye, Hastanemize başvuran tüm bireylerin ihtiyaç duydukları sağlık hizmetlerinden eksiksiz yararlanabilmeleri konularında tüm gayretimizi göstermeye devam ediyoruz. Bugün geldiğimiz noktada Pamukkale Üniversiteleri Hastaneleri, teşhis ve tedavilerdeki güncel teknoloji ve yöntemleri, nitelikli sağlık çalışanları ile yalnızca Denizli’den değil çevre iller başta olmak üzere ülkemizin farklı şehirlerinden hasta kabul eden bir hastane konumuna gelmiştir. Bu anlamlı gün vesilesi ile Üniversitemizin ‘Üreten Üniversite’ misyonu ve ‘Üniversite Hayatın Rehberidir’ vizyonu doğrultusunda, tüm alanlarda olduğu gibi tıp alanında da topluma fayda sağlamamıza katkı sağlayan, Üniversitemizin kıymetli hekimlerine, gerek geleceğimizin nitelikli sağlık ordusunun yetiştirilmesindeki büyük gayretleri, gerekse insan sağlığının korunmasındaki yoğun özverilerinden dolayı şükranlarımı sunuyorum.
Bu duygu ve düşüncelerle, bu yüce mesleği icra ederken şehit düşen sağlık çalışanlarımız başta olmak üzere aramızdan ayrılan tüm sağlık çalışanlarımıza Allah’tan rahmet, aileleri ve yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Onlara minnettarız. Ülkemizin dört bir yanında sağlık hizmetlerinin kesintisiz devam edebilmesi için gece gündüz demeden aralıksız çaba gösteren, milletimize ve insanlığa hizmet eden başta hekimlerimiz olmak üzere tüm sağlık çalışanlarımızın da ‘14 Mart Tıp Bayramı’nı en kalbi duygularımla kutluyorum. Selam ve saygılarımla”