MUŞ (CİHAN)- Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, İl Emniyet Müdürlüğü’nde görevli Güvenlik Şube Müdürü Ersan Özkan tarafından tehdit ve hakaretlere maruz kaldığını söyleyerek darp edildiğini iddia etti.
Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, kampus alanında düzenlenen temel atma törenine davet ettikleri Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı onuruna polis evinde verilen iftar yemeğinin ardından İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürü Ersan Özkan ve polis evinde görevli başka bir polis memuru tarafından iki kez darp edildiğini söyledi. Olay Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı için verilen iftar yemeğinin ardından meydana geldi. Bakan Yazıcı’nın polis evinden ayrılmasının hemen ardından kendisine ait makam aracının hareket etmesi üzerine başlayan gerginliği öğrenmek isteyen Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, Şube Müdürü Ersan Özkan tarafından hakaret ve tehditlere maruz kaldığını ifade etti.
Olayın kamuoyunda duyulmasının ardından makamında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Rektör İnanç, "Bir süreden beri İl Emniyet Müdürü ve bir Müdür yardımcısının rektörlüğümüze karşı bazı yıpratıcı girişimlerinin olduğunu biliyorduk. Ancak önceki gün çok daha kötü bir durum gerçekleşti. İftar yemeğinin ardından Sayın bakanımız aracına binip polis evinden ayrıldıktan sonra makam aracım, şoförüm ve basın danışmanıma fiili saldırılar oldu. Ben konuyu öğrenmek için fili saldırıda bulunan Şube Müdürüne bir sorun olup olmadığını sorduğumda dönüp bana hakaretlerde bulundu. Ben de beni tanımadığını düşünerek kendimi tanıttım ve rektör olduğumu söyledim. Buna rağmen hakaretlerine ve tehditlerine devam etti. Daha sonra maalesef beni darp etti. Ardından bir polis memuru tarafından darp edildim.” diye konuştu.
Yaşanan olayların hepsinin polis evinin avlusunda bulunan kameraların kayıtlarında mevcut olduğunu belirten İnanç şunları söyledi: "Bu olay bizim arzu ettiğimiz bir tablo değildi. Biz Sayın Bakanımız ile birlikte Muş’un geleceğinin inşa edileceği temelleri attık. Böylesi bir mutlu günün bu şekilde kötü bir şekilde sonuçlanması bizleri çok üzdü. Bir rektöre yapılan darp girişiminin hukuk ve yetkili merciler nezdinde karşılığını bulacağına inancımız tamdır. Konu ile ilgili olarak Ankara’da ki ilgili mercilerle görüştük. Cumhuriyet Başsavcılığına da suç duyurusunda bulundu. Ama darp edilmeme rağmen böylesi bir günün o şekilde sonuçlanması beni daha fazla üzdü."
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’nın konuyu öğrendiğini ve çok üzüldüğünü aktaran Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, Bakan Yazıcı’nın bu idari zafiyetin mutlaka giderilmesi gerektiği talimatının verdiğini dile getirdi. Gece saat 03.00’a kadar konu ile ilgili olarak rektörlük ve valilikte toplantılar yapıldığını belirten İnanç, "Uzunca bir süredir bazı sorunlar yaşıyorduk ancak bunu kamuoyu ile paylaşmıyorduk. Ancak kamuoyuna intikal eden bu konuya gizlemenin bir anlamı yok. Son 6 aya baktığımız da yaşanan olayın gerçekleşeceğini az çok tahmin edebiliyorduk. Gerekli tedbirler alınmadıkça belki gelecekte daha kötü bir tablo bizleri bekliyor olacak. Yaşanan bu olay tamamen organize bir yaklaşımdır. İlgili mercilerin gereğini yapacağına da inancımız tamdır.” ifadelerini kullandı.

"SORUŞTURMA VE İNCELEME İÇİN MÜFETTİŞ TALEP ETTİK"
Olayın yaşanmasının ardından yapılan toplantılar sonucunda Emniyet Genel Müdürlüğü’nden müfettiş talep ettiklerini söyleyen Muş Valisi Ali Çınar ise şunları söyledi: "Polisevinde iftar yemeği vermiştik. İftar yemeği sonrasında rektörümüz ile güvenlik şube müdürü ve çocuk şube müdürü arasında tartışma yaşanmıştır. Olay yerinde karşılıklı sözler sarf edilmiş. Sözlerin ne olduğunu duymadığımız için bilmiyoruz. Bu hususun tahkikata ihtiyacı olduğunu değerlendirdik. Bu amaçla Emniyet Genel Müdürlüğümüzden soruşturma ve inceleme için müfettiş talep ettik. Tahkikat yapıldıktan sonra konu açıklığa kavuşacaktır.”
Vali Ali Çınar, olay yerinde olmadıkları için darp iddialarının yapılan tahkikat sonucu ortaya çıkacağını ifade etti.
CİHAN