HABERDENİZLİ.COM

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, açıklamasında, arazinin üretim yapılmayan bölümünde, atık su tahliye borusu geçirmek için hat şeklinde kazı çalışması yapıldığına değinirken, ileride yapılması planlanan projeler için söz konusu atık su hattının gerekli olduğunu ifade etti.
Açıklamasında Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ şunları kaydetti: “Dün basına yansıyan olay kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. Arazinin boş, ekilmemiş, yerinden botanik bahçesinin ve planladığımız başka projelerimizin pis su tahliye borusunu geçirmek için 80-100 cm derinliğinde kanal açtık ve boruyu yerleştirip geri kapatacağız. Daha sonra o alan üzerine hocalarımız istedikleri her şeyi ekip dikebilirler. Görüntüdeki bitkileri kepçe söktü. Onları da saksıya aldık. İstenildiği an tekrar dikilebilir. Bu çalışmada kesinlikle bahsedilen tohum projesini aksatacak bir durum olmamıştır. Arazinin bu kısmında yapılacak çalışmayı hocamıza bizzat ben izah ettim. Hocamız arazilerine girmemize izin vermeyeceklerini direneceklerini söyledi. Günlerdir de çalışma yapılmasını engellediler. Çalışmalar sırasında hocalara zor kullanılması gibi bir şey kesinlikle olmamıştır. 

Bitki Genetiği ve Tarımsal Biyoteknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (BİYOM) binası ve sera binası kısmı ile uygulama arazisi arasında bir kanal vardır.

Bu çalışma uygulama arazisi kısmında yapılmıştır. Merkez binası ve sera kısmında hiç bir çalışma yapılmamıştır. Merkez binası ve seranın atık suları (yani tuvalet, lavabo, duş vb. atıklar) için kanalizasyon bağlantısı yapılmamış, öylece dışa akmaktadır. Bu da toplum sağlığı açısından uygun değildir. BİYOM Merkez binası ve seranın atık suları da hocalarımızın yapılmasına karşı direnç gösterdikleri hatta bağlanacaktır.

Yerleşkemiz dar bir alanda ve yeni projeler için yere ihtiyacı var. Üniversitemizin dağın yamacında olan ve yıllardır atıl kalan bir alanı var.

Bu alanda yeni projelerimizi gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Söz konusu projelerimiz şunlar: Botanik Bahçesi,  Bu projeye geçtiğimiz Kasım ayında başladık. Nisan ayında ilk etabı tamamlanacak. İkinci etabı bu yıl Ekim ayında tamamlanacak. Kreş Projesi: proje ve ödeneği hazır ihale sürecinde. Bu projelerin yanında ayrıca; Bilim Müzesi, Yapay Zeka Uygulamaları Mükemmeliyet Merkezi, Çocuk Üniversitesi ve Kütüphanesi, Teknofest vb. yarışmalar için Öğrenci Projeleri Geliştirme ve Destek Merkezi projelerimiz için de gerekli hazırlık ve altyapı çalışmaları başlatılmıştır. Bu projeler gündem olan araziyi çevreleyen bölümdedir. Söz konusu atık su hattı tüm bu projeler için bir alt yapı çalışmasıdır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Rektör Bağ’dan Basın AçıklamasıRektör Bağ’dan Basın AçıklamasıRektör Bağ’dan Basın AçıklamasıRektör Bağ’dan Basın AçıklamasıRektör Bağ’dan Basın AçıklamasıRektör Bağ’dan Basın Açıklaması