Haberdenizli.com

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ yayınladığı mesajda şunları kaydetti; "Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ‘‘Bütün ümidim gençliktedir’’ sözüyle Millî Mücadele’nin başından itibaren köhnemiş fikirlere karşı tek çarenin gençlikte ve genç fikirlerde olduğunu, çağdaş zihniyetle yetişen kuşaklara bıraktığı bu vatanı gelecekte daha da ilerilere taşıyacak ve onu her türlü tehlikeden koruyarak ebediyen yaşatacak olanların gençler olduğunu söylemiştir."

Büyük, Güçlü Ve Modern Türkiye

Prof. Dr. Hüseyin Bağ,  "Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘‘Gençliği yetiştiriniz. Onlara ilim ve irfanın müspet fikirlerini veriniz. Geleceğin aydınlığına onlarla kavuşacaksınız.’’ sözünden hareketle Pamukkale Üniversitesi ailesi olarak; daima bu bilinç ve gaye ile başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu toprakları canları pahasına kazanmış tüm vatan evlatlarına layık olmanın inancı ve gayreti içerisinde, aklın ve bilimin ışığında, çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşmak için durmadan ve yorulmadan bu hedefe koşacak gençlerimizi yetiştirmeye devam edeceğiz.
Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 80. yıl dönümünde kendisini saygı ve rahmetle anıyor, başta şahsım olmak üzere tüm Pamukkale Üniversitesi ailesi olarak bu toprakları bizlere büyük, güçlü ve modern Türkiye yapan Ulu Önderimize sonsuz minnet duyuyoruz."
ifadelerini kullandı.