HABERDENİZLİ.COM

PAÜ Rektörü Hüseyin Bağ ve Genel sekreter Mehmet Ali Sarı‘nın avukatları, Sosyal medyada ve bazı haber sitelerinde kendileri hakkında yapılan yorum ve haberleri yargıya taşıdı. Özellikle sosyal medya üzerinden hakaret içerikli yorumlarda bulunan kişilere maddi ve manevi tazminat davası açıldı. 
Konu hakkında  bir açıklama yapan PAÜ Rektörü Hüseyin Bağ, 1 buçuk yıllık görev süresi boyunca FETÖ ile başarılı bir mücadele yürüttüğünü  vurguladı. FETÖ ile mücadelenin yanında  kurumda eğitim ve öğretim faaliyetlerinin  en hızlı ve verimli bir biçimde sürdürüldüğünü söyleyen Bağ,  “Özellikle özlük hakları noktası merkeze alınmış önceki yönetimin geçmiş yıllarda yaşattığı kadro mağduriyetlerini gidermek için üniversite tarihinde bugüne kadar olmadığı bir biçimde çok sayıda akademik yükseltme gerçekleştirilmiş ve gerçekleştirilmeye de devam etmektedir. Bu anlamda Üniversitemizde ve akademisyenlerde büyük bir rahatlama yaşandığı gibi akademik kadro kaygısı bir sorun olmaktan çıkmıştır.” İfadelerini kullandı. 

“İFTİRA ATANLARIN FETÖ İLE İLİŞİĞİ VAR”

Sosyal medyada ve bazı haber sitelerinde Kendisini ve yönetimi eleştirmekten öte itibar kirliliği yapıldığını savunan Rektör Bağ,  “Bunları yapanların en başında üniversiteden FETÖ/PDY’ye iltisakı ve ilişiği dolayısıyla atılanlar olmakla birlikte bunlarla işbirliği yapan menfaat çeteleri gelmektedir ve şimdi FETÖ/PDY merkezli bu devlet düşmanı çete ve organizasyon basına giderek şahsımı, Üniversitemizi ve devlet irademizi karalamak ve itibarsızlaştırmak için her tür yolu denemektedir. Ben rektör olarak üniversitemizi devletimizin ve hukukun belirlediği kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde yönetiyorum. Yaptığımız işler de hukuka uygundur. Hukuka ve devlete harfiyen bağlıyız. ”dedi..