Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin ramazan ayı boyunca her gün bir mahallede kurduğu gönül sofralarında yaklaşık 95 bin kişi buluştu. Her gün belirlenen farklı bir mahallede sabah saatlerinden itibaren başlayan iftar sofrası hazırlıklarına 50 kişilik ekip katıldı. Mahallelerde belirlenen alanlara masa ve sandalyelerin yerleştirilmesiyle başlayan sürecin sonunda binlerce Denizlili aynı sofrada buluşmanın tadını yaşadı. Her gün binlerce vatandaşın orucunu açtığı iftar sofrasına eşi Berrin Zolan ile birlikte gelen Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, iftar öncesi vatandaşların ramazanını tek tek tebrik etti. Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin ramazan ayı boyunca her gün farklı bir mahallede kurduğu gönül sofrasında toplam 95 bin kişinin buluştuğu kaydedildi. 

Akşama kadar süren iftar hazırlıkları 1 dakikaya sığdırıldı

Ayrıca her gün Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin Ulu Cami yanında kurduğu iftar çadırında hayırseverlerin katkısıyla 5 bin kişi de orucunu açtı. Denizli Büyükşehir Belediyesi bunun yanında her gün 8 ayrı camide 25 kişilik ekip ile vatandaşlara limonata ikramında bulundu. Öte yandan Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin Karahasanlı Mahallesi Hilal Cami yanında kurulan iftar sofrası hazırlıklarının zaman atlamalı çekim tekniği (time lapse) ile 1 dakikaya sığdırılması ilginç bir görüntü oluşturdu. 


"Vatandaşlarımızla bir arada olmaya devam edeceğiz"

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, ramazan ayı boyunca her gün kurulan gönül sofrasında  Denizlililer ile bir araya gelmekten büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Gönül sofralarında asıl önemli olanın vatandaşlarla bir arada olup ramazanın manevi atmosferini hep birlikte yaşamak olduğunu işaret eden Başkan Zolan, "Bir yandan çocuklarımıza gençlerimize bizi biz yapan milli ve manevi değerlerimizi aktarırken diğer yandan vatandaşlarımıza giderek onların dertlerini yerlerinde dinledik. Allah'ım bu birlikteliğimizi bozmasın" diye konuştu.  Denizli'nin büyükşehir olmasıyla il genelinde 622, merkezinde ise 118 mahallesi olduğunu ifade eden Başkan Zolan, şöyle konuştu: " Ramazan Ayı boyunca her gün bir mahallemizde vatandaşlarımızla iftarda buluştuk. İnşallah gidemediğimiz mahallelerimizde farklı etkinliklerde vatandaşlarımızla bir arada olmaya devam edeceğiz."