GAZİANTEP (CİHAN)- Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Mezarlık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, mübarek Ramazan ayında mezarlıkların ziyaretçi akınına uğradı belirtildi.
        Kaybettikleri yakınlarını ziyaret etmek isteyen vatandaşlara kolaylık sağlamak için Ramazan ayı gelmeden her türlü tedbiri aldıklarını vurgulayan Mezarlıklar Müdürü Yaşar Çelik, “Büyükşehir Belediyemize bağlı Asri Mezarlık ve Yeşilkent Mezarlıklarında her türlü tedbiri aldık. Mezarlık Müdürlüğü olarak hem çevre temizliği hem de güvenlik konularının üzerinde hassasiyetle duruyoruz. Özel güvenlik görevlileri tarafından güvenlik kontrolleri 24 saat kesintisiz yapılmaktadır.” dedi.
        Ramazan ayının başlaması ile vatandaşların mezarlıklara akın ettiğini, ilk 10 gününde ziyaretçi sayısının 50 bin kişiyi bulduğunu belirten Çelik, vatandaşların mezarlık ziyaretlerinin kolay ve güvenli hale getirilmesi için ‘Mezarlık Bilgi Sistemi’nin de sürekli faal durumda olduğunu söyledi.
Haritalandırma, cadde ve geçitlerin numaralandırılması işlemlerinin tamamlandığını vurgulayan Yaşar Çelik, “Gaziantep’teki nüfus artışı ve yaz mevsiminin de etkisine paralel olarak cenaze sayısı günlük 15 civarında. Artan hava sıcaklığı dolayısıyla cenaze nakil işlemleri için termokinli araçlarımızla merkezin yanı sıra civar il ve ilçelere de hizmet veriyoruz. Ayrıca hastanelerden ve mahallelerden gasilhaneye ve morga cenaze taşıma işlemi 24 saat kesintisiz olarak sürmektedir.” şeklinde bilgi verdi.
        Mezarlık içerisinde bakım onarım işlemlerinin tamamlandığını kaydeden Çelik, “Kış mevsiminin ardından mezarlıklar alanı içerisinde uzayan otların temizlenmesi için yaptıkları rutin çalışmayı Asri, Yeşilkent, Oğuzeli ve 5 belde belediyesine bağlı mezarlıklarda bu yıl da gerçekleştirdiklerini kaydetti.
    Mezarlıkların girişlerindeki kaldırım ile bordürlerin yenilendiğini, peyzaj ve düzenleme çalışmalarının yapıldığını söyleyen Çelik, Ramazan süresince mezarlık müdürlüğünün 3 bilgi işlem kulübesi, 21 güvenlik görevlisi, 14 cenaze aracı ve Alo 188 hattı ile vatandaşlara kesintisiz hizmet sunacağını sözlerine ekledi. CİHAN