PTT, 23 Ekim 1840 yılında kuruldu. Bugün PTT kuruluşunun 174’ncü yılını çeşitli etkinliklerle kutladı. İlk olarak  Denizli PTT Başmüdür Vekili Lokman Aksu , Başmüdürlük Kısım Müdürleri, PTT Merkez Müdürleri ve personelin katılımıyla Valilik önündeki Atatürk anıtına çelenk sunuldu. 
Ardından heyet Valilik Makamında Vali Yard. Cengiz Ata’yı ziyaret etti. Günün anlamı doğrultusunda kendisine pul albümü ve saat hediye edildi. Etkinlikler içinde en ilgi çekeni ise Denizli-Çarşı Merkezi (Bayramyeri) ve Denizli-Çınar PTT Merkez Müdürlüklerinde 174. sırayı alan müşterilere günün anlamı dolayısıyla çeşitli hediyeler verildi. Bu sırayı alarak işlem yapan vatandaşlar ise karşısında tüm PTT müdür ve personelini görünce şaşkınlığını gizleyemedi. 
PTT’nin aralıksız olarak hizmetlerine devam edeceğini belirten Denizli PTT Başmüdür Vekili Lokman Aksu , şunları söyledi, “Teşkilat 174 yılını geride bırakırken; bu güne kadar çok değişik hizmet alanlarında vatandaşlarımıza hızlı, kaliteli ve teknolojik çağa uygun olarak hizmet sunma anlayışlıyla çalışmalarına devam edecektir. Gelecekte de bu anlayış doğrultusunda hizmetlerini sürdürecektir.
Denizli PTT Başmüdürlüğü olarak 15 PTT Merkez Müdürlüğü,  42 PTT Şubesi ve 62. PTT Acentesinde  kargo-kurye, bankacılık, sigortacılık, tahsilat, emekli ve sosyal yardım ödemeleri, Pttcell ve Ptt Altın gibi değişik hizmet alanlarında vatandaşlarımıza kaliteli ve güvenilir hizmet sunma gayreti içerisinde çalışmalarımız devam etmektedir.”