HABERDENİZLİ.COM

Çocukların algoritmik becerilerinin gelişmesine katkı sağlamak amacıyla başlattığı kodlama eğitimleri Denizli’de yapılacak.  Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan ve Denizli Valisi Hasan Karahan ile gelecekte ülkemizdeki 'Endüstri 4.0' ve 'Yapay Zeka' uygulamalarının temelini oluşturacak nitelikteki çalışmaların ilk adımı olarak görülen Kodlama Eğitimi İş Birliği Protokolü'nü imzaladı.

Denizli Valisi Hasan Karahan, “Gençlerimizin merak ettiği ilgilendiği bir konudur. Bizimde bir katkımız olsun diye Denizli Valiliğimiz ve Denizli Ticaret Odamız böyle bir işbirliğine gitti. Denizli’nin geleceği açısından, Türkiye’nin geleceği açısından bu konunun önemli olduğunu düşünüyorum.  Başarılı sonuçlar alacağımızı umuyorum. Hayırlı olsun diliyorum” dedi.

Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, "böyle uygulama Denizli ve Türkiye’de bir ilk olacak. Burada öğrencilerimizi endüstri 4.0 ile yapay zeka uygulamalarını temel teşkil edecek nitelikte önemli bir proje olduğunu düşüyorum. Burada 5 kişinin 10 kişinin yapacağı işi daha az kişi ile daha hızlı bir şekilde yapan teknolojiler üretilecek. lkokul , Ortaokul ve Lise düzeyinde eğitimler verilecek” dedi.

Haftalık 10 saat eğitim verileceği, günde 2 saat şeklinde 5 gün boyunca ders verileceği, Haftada 3’er grup halinde 60 öğrenci eğitim alacak Katılımcılar 9 yaşından başlayarak Üniversite öğrencilere kadar eğitim görebileceğini dile getiren Bilgisayar Öğretmeni Özgür Mert, "4 öğretmen Robotik kodlama eğitimlere katılacak. İnternet üzerinden online olarak başvuru yapabilecek. İlk başta yakın çevredekileri seçeceğiz. Öncelikle gelecek açısında hedefimiz küçük yaştaki öğrenciler. Hiçbir şey bilmeden de derslere katılabilirler. Bilişimsel düşünme ve problem çözme becerileri kazandırmayı amaçlayan eğitimler aynı zamanda çocukların farklı bakış açıları geliştirmesini de sağlayacak” şeklinde konuştu.