Rusya Saratov Devlet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Dimitriy N. Konakov, öğretim üyeleri ve öğrenciler, "Üniveriya" projesi kapsamında Pamukkale Üniversitesi’nde bir hafta boyunca incelemelerde bulundu. 
Pamukkale Üniversitesi ve Rusya Saratov Devlet Üniversitesi işbirliği ile yürütülen "Üniveriya" projesi kapsamında öğretim üyeleri ve öğrencilerden oluşan heyet, Pamukkale Üniversitesi’ni ziyaret etti. Bir haftalığına Türkiye’ye gelen heyette; Rusya Saratov Devlet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Dimitriy N. Konakov, Sosyal İşler Daire Başkanı Natalya P. Sergeyeva, Öğrenci Destek Merkezi Başkanı Marina I. Kabanova, Türk Dili ve Kültürü Merkezi Başkanı Alim M. Abidulin ve değişik branşlardan 25 öğrenci yer aldı. 
Pamukkale Üniversitesi öğretim üyeleri, Denizli’de bulunan heyete, Türkiye’nin eğitim sistemi ile ilgili bilgiler aktardı. Doç. Dr. Vesile Alkan “Türkiye’de Eğitim Sistemi ve Okul Yönetimi”, Doç. Dr. Şahin Kapıkıran “Türkiye’de Rehberlik Hizmetleri”, Doç. Dr. Sevgi Küçüker ise “Türkiye’de Engellilerin Eğitimi” konularında sunumlar yaptılar.
Heyet daha sonra Denizli’deki devlet ve özel sektöre ait okul öncesi, ilkokul ve lise düzeyindeki kurumları ziyaret etti. Bu kapsamda Emsan Doğan Demircioğlu İlkokulu, PEV Koleji, Fahri Akçakoca Anaokulu ve Denizli Anadolu Lisesi’ne giden öğrenciler, okullar ve eğitim-öğretim faaliyetlerine ilişkin bilgiler aldılar. 
İlk gün Karahayıt ve Pamukkale, ikinci gün ise şehir merkezi ve Laodikya’da tarihi ve turistik mekanları da gezen heyet, Buldan ve Tripolis Antik Kenti’ni ziyaret etti. Öğretim üyeleri ve öğrencilerden oluşan heyet, son gün ise Selçuk, Efes, Meryem Ana ve Kuşadası’na gitti.