Güney Ege Kalkınma Ajansının 30 Ocak 2014 tarihinde ilan ettiği Yenilikle Dönüşüm ve Çevre Mali Destek Programlarından oluşan Proje Teklif Çağrısı kapsamında, potansiyel başvuru sahiplerine yönelik düzenlenen Proje Hazırlama Eğitimlerini tamamlandı. 
Gerçekleştirdiği eğitimlerle bölgede öncelikle proje kültürünün geliştirilmesini ve daha nitelikli projeler üretilmesini amaçlayan GEKA, 18-19 Şubat tarihinde Denizli’de başladığı eğitimleri 18-19 Mart tarihinde Fethiye’de düzenlediği eğitim ile tamamladı. Aydın, Denizli ve Muğla’da üçer defa ve Fethiye’de 1 defa olmak üzere 2 gün süreyle gerçekleştirilen eğitimlere bölgedeki kamu kurum kuruluşlarından temsilciler ve tüm sektörlerden firma sahibi ve çalışanları katılım sağladı.
Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın 2014 yılı Mali Destek Programları kapsamında proje yazma kültürünün geliştirilmesi ve nitelikli projeler üretilebilmesi amacıyla düzenlenen 10 adet eğitimde, 240 kişiye Proje Hazırlama Eğitimleri verildi. Program Yönetim Birimi uzmanları tarafından verilen eğitimlerde; proje kavramı, proje fikirlerinin üretilmesi, bu fikirlerin analiz edilmesi, planlanması ve mantıksal çerçeve matrisinin hazırlanması konularında uygulamalı çalışmalar yapılarak proje hazırlama pratiklerinin geliştirilmesine çalışıldı. Ajansa proje başvurusu yapılması ile ilgili KAYS (Kalkınma Ajansları Yönetim Sisteminin) kullanımı ve başvuruların nasıl tamamlanacağı ile ilgili detaylı bilgilerin de sunulduğu eğitimlerde, katılımcılara eğitime katıldıklarına dair sertifika da verildi.