Prof. Dr. Üstün Dökmen Denizli Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün organizasyonunda ‘Küçük Şeyler’ adlı interaktif tiyatro gösterisiyle 2 gün ücretsiz izleyiciyle buluştu.
  Üstün Dökmen’in ilk günkü programına, Denizli Belediyesinin Bilgi Evleri ve Kurs Merkezleri’nde eğitim alan öğrencilerin velileri katıldı. Yüzlerce kişi Prof. Dr. Dökmen’i dinlemek için gelince spor salonu program öncesi doldu. Belediye Başkanı Osman Zolan da eşi Berrin Zolan ile birlikte izlemeye gelenler arasında yer aldı.
   Belediye Başkanı Osman Zolan, program öncesi belediyenin tüm sosyal ve kültürel etkinliklerinin ücretsiz olarak vatandaşlara sunulduğunu hatırlattı. Başkan Zolan, Prof. Dr. Üstün Dökmen’in, insanlara yeni ufuklar açması ve farklı açıdan olayları değerlendirebilmelerini sağlama açısından faydalı bir program yapacağını sözlerine ekledi.
   Prof. Dr. Dökmen de, akademik bilgileri ve gözlemlerini paylaştığı gösteri, seyircilerin de katılımıyla zaman zaman interaktif bir boyuta taşındı. Gösteride, seyircilerin, doğru bildikleri yanlışları sorgulayabilmeleri, araştırarak daha fazla bilgi sonrası gerçeği kabul etmeleri, motive olmaları ve yaşama sevinci taşımanın önemine işaret edildi.
   Prof. Dr. Dökmen, insanların birçok bilgiyi sorgulamadan duyduğu şekliyle doğru kabul ettiğini kaydederek, şöyle dedi:
   ‘Aslında doğru olarak bildiğimiz, araştırmadan doğru kabul ettiğimiz o kadar çok yanlış var ki bilsek şaşarız. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak gibi yanlışa düşüyoruz. Oysa ne kadar çok bilgi varsa o kadar çok doğru vardır. Örneğin, Eskimoların buzdan evlerde yaşadığı bilgisi tamamen yanlıştır. Buzdan evde yaşayan Eskimo yoktur. Uzaydan bakıldığında dünyada sadece Çin Seddi’nin göründüğü bize öğretildi. Uzaydan bakıldığında Çin Seddi de dahil dünyadaki hiçbir yapı görünmez. Mehteran’ın 2 ileri bir geri gittiği bilgisi de diğer bir yanlıştır. Mehteran asla geri gitmez. Geri gitmediğini görürüz ama yine de 2 ileri 1 geri gider diye biliriz. Sorgusuz doğruymuş gibi kabul ederiz. Yuvayı dişi kuş yapar yanlışı da tamamen erkeklerce uydurulmuş bir yalandır. Kuşlara bakın, erkek beslenirken dişi yumurtanın üstünde yatar, dişi beslenirken de erkek kuş yumurta soğumasın diye üstünde yatar. Her şey birlikte yapılır. Annenin bebeğini korumasını, annelik iç güdüsü olarak biliriz. Hayvanlarda içgüdü vardır insanlarda yoktur. İnsanlarda ise annelik tamamen zamanla öğrenilir. Böyle olmasaydı hiçbir anne çocuğunu cami önüne bırakmazdı.’
   -2. GÜN GENÇ DENİZLİLİLERE ÖZEL-
   Denizli Belediyesi, Prof. Dr. Üstün Dökmen’i 2. günde Genç Denizli üyeleriyle ücretsiz buluşturdu. Etkinlik öncesi, Genç Denizli’nin düzenlediği ve 2 ay süren ücretsiz kursu sonrasında yapılan Tenis Turnuvası’nda dereceye girenlere ödül ve hediyeleri verildi. Turnuva, tek erkekler, tek bayanlar, çift erkekler ve çift bayanlar olmak üzere 4 kategoride düzenlendi. 600 kişi ücretsiz kurs alırken 114 kişi ise turnuvaya katıldı. Başkan Zolan, tek erkeklerde 1. olan Faruk Gülhan’a, 2. olan Burak Öztürk’e, tek bayanlarda 1. olan Serpil Seren Kuru ve 2. olan Emine Tüydür’e, çift erkeklerde 1. olan Faruk Gülhan ve Sait Bilgiç ile 2. olan Burak Öztürk ve Hakan Mustak’a ve son olarak çift bayanlarda 1. olan Serpil Seren Kuru ile Merve Karatay’a, 2. olan Emine Tüydür ile Sultan Tüydür’e kupa ve çeşitli hediyeler verdi.
   2. günkü programa da katılan Başkan Zolan, Genç Denizli Projesi’nin ne kadar isabetli olduğunu belirterek, ‘Genç Denizli Projesine ayrı bir önem veriyoruz. Proje, birçok başarılı çalışmaları sundu. Amacımız siz sevgili gençleri geleceğe hazırlamak ve değişen dünya koşullarında rakiplerinizle rekabet edecek seviyeye gelmenizdir. Bunun için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Prof. Dr. Üstün Dökmen de , bu anlamda sizlere son derece faydalı bilgiler sunacak. Sizlerden ömür boyu faydalanacağınız bu bilgileri dikkatle dinlemenizi istiyorum’ dedi.
   -BÜYÜK HEDEFLERE ULAŞMAK-
   Prof. Dr. Üstün Dökmen de, Genç Denizlililer’le bir araya gelerek onlara kişisel gelişim ve motivasyon konusunda bilgi verdi.
   Büyük hedeflere küçük adımlarla ulaşıldığını ve genelde büyük şeylere değer verildiği ifade eden Prof. Dr. Dökmen, ‘Ancak büyük şeylere ulaşabilmek için küçük şeylere, küçük adımlara ihtiyacımız vardır. Devasa büyüklükteki çığları ortaya çıkaran şey, başlangıçtaki ufacık kar parçacıklarıdır. Bütün büyük ırmaklar, dağlardaki sızıntılarla, çanak büyüklüğündeki gözelerle gözlerini dünyaya açarlar. İnsan, bedenine ve dünyaya hapsedilmiştir, taştan bir hücrede gibidir. Çevresindeki pek çok küçük şeyi fark ettikten sonra özgürlüğüne kavuşabilir’ dedi.
   Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, program sonrası Prof. Dr. Üstün Dökmen’e çiçek sundu.