ABD Başkanı Obama’nın 3 günlüğüne gittiği İngiltere’de karşılaştığı Cambridge Dükü William ve eşi Kate ile bir araya gelmesi özellikle sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Akşam yemeğinde küçük prens George ile yapılan sohbetin sosyal medyaya taşınması büyük ilgi görürken, prensin üzerindeki bornoz çok konuşuldu. Bu bornozun ise Denizli’de üretildiği ortaya çıktı. Denizli’de özellikle bebek ve çocuklara yönelik çalışmalar yapan Nakosan Tekstil’in ürettiği ve İngiltere’ye gönderdiği bornozların İngiltere Kraliyet ailesine kadar ulaşmış olmasına şaşıran Nakosan Tekstil yılda 5 milyon Euro’ya yakın ihracat yaptığı kaydedildi.
Ürettikleri bornozun kraliyet ailesine kadar ulaşmış olmasının şaşkınlığını yaşadıklarını kaydeden Nakosan Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Boyar, "Bize sürpriz oldu. Pazarlamadan çalışan arkadaşlar bu fotoğrafı bana gösterdi. İlk önce çok dikkatimi çekmedi. İlerleyen saatlerde ise olay daha büyük boyuta ulaştı. Avrupalılar Cumartesi günü normalde çalışmazlar ancak geçen hafta sonu bizden çok fazla talepleri oldu. Biz de bunları karşılamak için çalışmalar yaptık’’dedi.
Prens’in giydiği bornozun Denizli’den üretilmesinin gururu yaşadıklarını kaydeden Boyar, ‘’Ürettiğimiz bornozun kraliyet ailesine nasıl ulaştığını bilmiyorum. Çocuğun üzerinde olunca tabi ki ilgi çekmiş. Tüm dünya basınında bu fotoğrafların çıkması dikkat çekiyor tabi. Bornozun bizim olduğunu hemen anladık. Hem bizim açımızdan hem de Denizli açısından gurur duyulacak bir mesele. Denizli tekstilin başkenti zaten. Böyle bir ortamda geleceğin kralının bornozumuzu giymesi bizi sevindirdi’’dedi.
Nakosan Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Boyar, Prens George’nin 2 yaşındaki kardeşi prensese de özel bornoz üretip gönderdiklerini sözlerine ekledi.