Mersin'de göçle gelen insanların yaşadığı mahallede emniyet müdürlüğü personeli vatandaşlarla oruç açtı.
Korsan gösterilerin yoğun olarak yaşandığı Şevket Sümer Mahallesi 156’ncı cadde üzerinde Siteler Polis Merkezi Amirliğince iftar yemeği düzenlendi. Özellikle Doğu ve Güneydoğu'dan göçle gelen insanların yaşadığı mahallede verilen yemeğe emniyet müdür yardımcıları ile şube müdürleri de katıldı. Akdeniz İlçe Müftüsü Bünyamin Akkoç'un yaptığı duaya hep birlikte amin denilerek oruçlar açılırken karakol önünde toplanan çocuklar ise dağıtılan tantunileri alabilmek için bir birleri ile yarıştı.
Polisin dağıttığı tantunileri sıraya girmeden almaya çalışan çocuklar zaman zaman izdihama neden olurken ekiplerde zor anlar yaşadı. Akdeniz İlçe Emniyet Müdürü Hasan Güner, amaçlarının bölgede yaşayan vatandaşlarla birlik ve beraberlik içerisinde olduklarını göstermek olduğunu belirtti.
Onlarla birlikte ramazanın ilk gününü beraber geçirmenin sevincini yaşadıklarını ifade eden Güner, ayrıca ihtiyaç sahibi kişilerle birlikte iftarlarda bir araya gelmeyi amaçladıklarını söyledi.İlk iftarı 400 vatandaş ve 200 çocukla birlikte yaptıklarını kaydeden Güner, “Bunun haricinde Güneş Mahallesinde de yine 250 kişilik bir iftar yemeğimiz var. Burada ve diğer mahallelerde merhamet ve şefkat duygusunu yaygınlaştırmak ve yanlarında olduğumuzu göstermek amacı ile bunu yaptık.” diye konuştu.
Vatandaşların iftara gösterdikleri ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getiren Güner, Ramazan boyunca bu tür organizasyonların süreceği müjdesini verdi.
Kurdali Mahallesindeki Ersoy İlköğretim Okulu'nun bahçesinde de Ramazan ayı boyunca iftar verileceğini ifade eden Güner şöyle devam etti: “Bunların haricinde bütün polis merkezlerimiz birer ya da ikişer gün iftar yemeği verecek. Ayrıca Roman vatandaşlarımız için Turgut Reis Mahallesinde iftar yemeğimiz olacak. Bunun yanında Polis Şefkat Evi'nden faydalanarak yaklaşık 2 bin civarında ramazan paketini vatandaşlarımıza bizzat ulaştırmayı düşünüyoruz. Vatandaşlarımızın rencide olmaması için bu yardımlar gece yapılacak.” CİHAN