Altıparmak mesajında, Toplumsal huzurumuzun sağlanması için büyük bir özveri ile çalışan Türk Polis Teşkilatımızın 172. Kuruluş Yıldönümü’nü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz.
Köklü bir geçmişe, tecrübe ve birikime sahip olan Türk Polis Teşkilatı, kanunların uygulanmasını gözetmek, kamu düzeni ile vatandaşların huzur ve güven içinde yaşamalarını sağlamak amacıyla önemli ve kutsal bir görev üstlenmiştir.
Gücünü yasalardan ve halktan alan Polis Teşkilatımız, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün “Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır.” sözünde belirttiği gibi ülkemizin, bölünmez bütünlüğüne sonsuza dek sahip çıkacak ve üstlendiği tüm görevleri yasalar çerçevesinde yerine getirmeyi her zaman sürdürecektir.
Ülkemizin, bölgesinde güçlü ve güvenli bir devlet olmasından rahatsızlık duyan çevreler; huzurumuza, birlik ve beraberliğimize yönelik tehditlerle ve hain saldırılarla bizi yıldıramayacaklardır. Bilinmelidir ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti, güvenlik güçleri ve milletiyle tek yürek halinde yıkıcı ve bölücü faaliyetlere karşı mücadele etme azim ve kararlılığındadır.
Kamu düzeninin korunması, asayişin sağlanması, suçu önleyici tedbirlerin alınması, faillerin adalete teslim edilmesi gibi görevlerinde vatandaşlarımızla omuz omuza hizmet veren Emniyet güçlerimiz, ülkemizin ve milletimizin güvenliği için büyük özveriyle çalışmakta ve layıkıyla da bu görevleri yerine getirmektedirler.

Memnuniyetle ifade etmek isterim ki bugün Denizli, Emniyet ve Jandarma Teşkilatlarımızın üstün gayretleri, fedakar ve cefakar çalışmaları neticesinde ülkemizin en huzurlu illerinden biri haline gelmiştir.
Barış ve huzurun, kardeşliğin ve dayanışmanın özgür bir hukuk devleti vatandaşı olmanın paha biçilmez değerini aklımızdan çıkarmamalıyız. Emniyetimizin en büyük güç kaynağı, millet olma irademizdir. Milletin sağlam iradesi, her tür yanlışı, her tür provokatif eylemi, her tür tahriki bertaraf edecek bir kaynaktır.
Halkımızın huzur ve güvenliğini sağlamak için günün her saatinde görev yapan, her türlü zorluğa göğüs gererek, huzurlu ve güvenli bir şehirde rahatça yaşamamızı sağlayan Emniyet Teşkilatımıza fedakârca yürüttükleri güvenlik hizmetinden dolayı teşekkür ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, Polis Teşkilatımızın kuruluşunun 172. yılını kutluyor, şehit polislerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, görevi başındaki emniyet mensuplarına görevlerinde başarı ve aileleri ile birlikte sağlıklı, mutlu bir yaşam geçirmelerini diliyorum.