HABERDENİZLİ.COM

Denizli İl Emniyet Müdürü Mevlit Demir’in Valilik önünde çelenk sunmasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.

Törene CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, STK temsilcileri, kurum müdürleri ile teşkilat mensupları katıldı. İl Emniyet Müdürü Mevlit, yaptığı konuşmada, kurulduğu günden bu yana Türkiye'nin güven ve teminatı olan teşkilatın 172’inci yıl dönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Demir, “Bireylerin güvenliğinin ve kamu düzenin sağlanması çağdaş devletin temel amaçlarındandır. Huzurun ve güvenliğin bulunmadığı ortamda demokrasinin yerleşmesi, devlet otoritesine saygı duyulması, temel hak ve özgürlüklerin kullanılması beklenemez. Demokrasinin işlerliği, özgürlüklerin korunması ve adaletin tesisi ancak huzur ve istikrar ortamının sürdürülmesi ile sağlanabilir. Teşkilatımızın bu şuurla adalet, eşitlik, sabır ve hoşgörü çerçevesinde desteği milletimizden, yetkisini ile yasalardan alarak her zaman demokratik ve hukuk kuralları çerçevesinde gece gündüz demeden görevini yerine getirme gayreti içerisindedir”dedi.

Devletin ve milletin selameti uğruna şehit olan polislere Allah’tan rahmet dileğinde bulunan Demir, emekli ve gazi polisleri minnetle andı.