İZMİR (CİHAN)- İzmir'de BDP tarafından düzenlenen yürüyüşe katılmalarına izin verilmeyen gruptaki bazı kişi ya da kişilerce bırakılan molotof kokteylerinde parmak izi tespit eden polis, olayla ilgili bir kişiyi gözaltına aldı.
Dokuz Eylül Meydanı'nda BDP'nin yapmak istediği yürüyüşe katılmasına izin verilmeyen grubun beklediği alanda molotof kokteylleri ele geçirilmişti. Polis, bunları kimin getirdiğini belirlemek için soruşturma başlattı. Kimlik Tespit ve Olay Yeri İnceleme ekipleri, Basmane Garı önünde bırakılan patlayıcılarıtek tek inceleyerek parmak izi tespiti yaptı. Şişeler üzerinde bulunan bir parmak izinin, asayiş suçundan daha önce gözaltına alınan 17 yaşındaki B.K.'ye ait olduğu belirlendi. Zanlı, Kadifekale'de yakalanarak gözaltına alındı. Yaşının küçük olması sebebiyle Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edilen B.K., İzmir Adliyesi'ne gönderildi.
Basmane semti Dokuz Eylül Meydanı'nda yaklaşık 20 gün önce BDP'nin yürüyüşüne Kadifekale bölgesinden inerek katılmak isteyen grup polis tarafından durdurulmuş, yanlarında molotof kokteyli ve taş bulundurdukları gerekçesiyle diğer grupla birleşmelerine izin verilmemişti. Meydanda toplanan kalabalık, gruba izin verilmemesi sebebiyle trafik akışını engellemiş ve polisle arbede yaşanmıştı. Bekletilen grup, daha sonra sloganlar atarak Kadifekale'ye doğru gitmiş, arkalarında bıraktıkları torbalarda 12 adet molotof kokteyli ele geçirilmişti. CİHAN