Van'ın Çatak ilçesinde teröristler tarafından 19 ay önce kaçırılan ve dün Kuzey Irak’a giden heyete teslim edilen polis memuru Nadir Özgen, Diyarbakır’dan uçakla İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na, oradan da karayoluyla ailesinin yaşadığı Aydın’ın Söke ilçesi Bağarası beldesine geçti.

Diyarbakır’dan kalkan uçakla İzmir’e gelen polis memuru Nadir Özgen’i Adnan Menderes Havalimanı’nda Aydın Vali Yardımcısı Muhsin Çatmadım ile Söke Kaymakamı Mehmet Demirezer karşıladı. Özgen daha sonra Vali Yardımcısı Çatmadım ve Kaymakam Demirezer’le birlikte ailesinin yaşadığı Söke’nin Bağarası beldesine ulaştı.

Özgen'in içinde bulunduğu minibüsün evinin bulunduğu sokağa geldiğini fark eden ailesi, yakınları ve komşuları onu alkışlarla karşıladı. Özçgen’in annesi Müşerref Özgen oğlunu araçta görür görmez sevinç çığlıkları atarak, “'Yavrum, canım ciğerim, kokusu güzel çocuğum'' diyerek oğluna sarıldı.

Gazetecilerin sorusu üzerine konuşan Nadir Özgen, ailesine kavuştuğundan dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, ''Yaklaşık 19 ay uzak kaldım. Bu sürede dünyayı ve insanları daha iyi öğrenme fırsatım oldu. Özgürlüğün kıymetini öğrendim. Çok önemli güzel bir şey, çok mutluyum'' diye konuştu. Nadir Özgen’in babası Hidayet Özgen ise ''Dünyaya yeniden gelmiş gibi olduk, çok mutluyuz'' dedi.

Baba ocağına gelen polis memuru Nadir Özgen, ailesi ve yakınlarıyla hasret giderdikten sonra 19 aydır uzak kaldığı annesinin yemeklerini tattı. Anne Müşerref Özgen, 19 aydır hasret kaldığı oğluna kendi elleriyle yemek yedirdi.