Denizli Bahçelievler Kız Kur'an Kursu tarafından yapılan aşure ikramı polisler tarafından trafikte seyreden araçlara verilince, kısa süreli bir şaşkınlık yaşandı. Bazı araçlar panikleyip emniyet kemerini takmaya çalıştı. Bazıları da heyecanlarını gizleyemedi. Ancak polislerin ceza deği aşure verdiğini görünce yüzlerde gülümsemeler görüldü.

Vatandaşlar, kurumlar arası böyle birlikteliklerin olmasını taktirle karşıladı. Bahçelievler Kuran Kursu Müdiresi Emine Conkuş, "Birlik, beraberlik içinde geçen Muharrem ayının son günlerine yaklaştık. Biz de üzerimize düşeni yapmak istedik, bu çerçevede öğrencilerimiz ve personelimiz tarafından hazırlanan 'Aşure'yi vatandaşlarımıza dağıttık. Dağıtımda polis arkadaşlarımızın bize destek vermesini taktirle karşıladık." dedi.

Conkuş, "Bizler, 'Aç herkese sineni açabildiğin kadar / Ummanlar gibi olsun / İnançla geril insana saygı duy / Kalmasın alaka duymadığın / Ve el uzatmadığın mahzun bir gönül' sırrıyla aşurenin içine katılan 10 çeşit gıdanın birleşip bir tat oluşturduğu gibi etrafımızdaki insanlarımızla, kurumlarımızla birlikte 'tat' oluşturmak istedik. Organizasyonumuza destek veren kurumlarımıza, müftülük personelimize, emniyet teşkilatımıza, çevremizdeki okullara, adliye personeline ve en önemlisi hazırlık aşamasında emeği geçen bütün öğrenci ve personelimize teşekkür ediyorum." dedi. 

Kursta bulunan ve aşure hazırlıklara son sürat devam eden öğrenciler de, mahallelerinde bulunan Bahçelievler Kız Kuran Kursu sayesinde Kuran'ı Kerim öğrendiklerini, hayatlarında çok şeyin değiştiğini, kursta bulunmaktan manevi haz aldıklarını ifade ettiler. Kursiyerler ayrıca yapılacak olan aşure dağıtımına katkıda bulundukları için mutlu olduklarını söylediler.