TUNCELİ (CİHAN)- Tunceli’nin Çemişgezek ilçesinde güvenlik güçleri ile girdikleri çatışmada öldürülen PKK'lı teröristlerin mezarlarının açılışında bir gurup, CHP'ye ve Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’e tepki gösterdi.
Tunceli’nin Çemişgezek ilçesi Aliboğazı mevkiinde 1997 yılında teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada öldürülen 17’si PKK’lı, 2’si DHKP/C’li 19 teröristin mezarı Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Şeref Gürkan, 2 adlı uzman ve 2 antropolog eşliğinde açılmaya başlandı.
    Toplu mezarların açılışı öncesi çatışmada öldürülen teröristlerin aileleri ve avukatlarının yanı sıra CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün de bulundu. Toplu mezarların bulunduğu alanda bulunan 200 kişilik grup, CHP'ye ve CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’e; 'CHP defol', 'Aygün dışarı', 'Katil CHP' şeklinde sloganlar attı.
Mezarları açılan 19 kişinin kemiklerinden alınacak DNA örnekleri, akrabalarının DNA örnekleri ile karşılaştırılmak üzere Adli Tıp Kurumu'na gönderilecek. Kimlik tespitlerinin ardından cenazeler yakınlarına teslim edilecek. CİHAN