GAZİANTEP (CİHAN)- Şırnak’ın Cizre ilçesinin ardından Diyarbakır’da İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin kaldığı yurda yapılan saldırı bölgeden büyük tepki gördü. Bölgedeki kanaat önderleri yapılan saldırılar şiddetle kınadı. Kanaat önderleri, PKK’nın İslam’a karşı ortaya koyduğu tavrın deşifresi olarak görülürken, dini değerlere bağlı, maneviyatı yüksek gençlerin yetişmesinin de önlenmeye çalışıldığı vurgulandı.
Bölgenin saygın kanaat önderleriden Ülfet Vakfı Kurucu Başkanı Abdullah Taylan Hocaefendi teröristlerin hedefinin, imam hatip liseleri, medreseler, üniversiteler ve camiler olunca, vahşetin tanımının yapılmasının gereksiz olduğunu söyledi. Birlik ve beraberlik mesajı veren Taylan Hocaefendi, şu açıklamayı yaptı; "Birlik ve beraberliğe gelen zararda, hedef, imam hatip liseleri, medreseler, üniversiteler ve camiler olunca, vahşetin tanımının yapılması gereksiz. Buna gerekli olan samimi bir duyarlılık ve aklı esaretten kurtarmaktır. İslami kimliğimizi öne atmaktır. Bu kimlikle günümüzün Türkiye’sinin geleceğini aydınlatmaktır.Batı'sıyla Doğu'suyla Türkiye bu konuda çok duyarlı olmalı. Bu tür oyunlara gelmemeli. Hedefini tayin etmeli. O hedef de Türkiye’deki bütünlüğü sağlamaktır. Kardeşliği tesis etmektir. Bu tesis altında da güçlü bir Türkiye’yi doğurmaktır."
Gaziantep Bülbülzade Vakfı Başkanı Turgay Aldemir, saldırıların, Kürt sorununun, PKK’nın elinden çıkmasına dönük olarak gördüklerini belirtti. Saldırıların, terör örgütü PKK’nın İslam’a ve bölge halkının değerlerine karşı ortaya koyduğu tavrın deşifresi olduğunun da altını çizen Aldemir, "Buna takılmadan PKK ile PKK’yı bölge halkı temsilcisi bile görme zehabına düşmeden, halkımızla tüm bu engellemelere rağmen, doğudan batıya, kuzeyden güneye kucaklaşmayı gerçekleştirmeliyiz. Tehdit ve engellemeler bizi bölge insanımızdan koparmamalı. Sivil geziler, bölgeler arası öğrenci gezileri, kültürel programlar, ortak paylaşımlar tüm bunlara rağmen artarak devam etmeli." dedi.
CİHAN