Kütahya Valiliğince Milli Piyango İdaresinden talep edilen 29 adet tekerlekli sandalye, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Sakatlar Derneği ve Beyazay Derneği Kütahya Şubelerince belirlenen ihtiyaç sahibi engellilere dağıtımı yapıldı.
Tekerlekli sandalye dağıtımı için Kütahya Valiliği önünde tören düzenlendi. Takdim töreninde bir konuşma yapan Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, Türkiye Cumhuriyetinin laik, sosyal ve demokratik bir hukuk devleti olduğunu, yaptıkları tekerlekli sandalye dağıtımının da bunun bir gereği olduğunu söyledi. Vali Şerif Yılmaz burada yaptığı konuşmasında şunları söyledi; “Anayasamızda tarif edilen Türkiye Cumhuriyeti demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir ifadesi üzerine sosyal ve hukuk devletin gereklerini yerine getirmek üzere özellikle son yıllarda yapılan yasal düzenlemeler ile insanımızın yaşamını kolaylaştıracak bir takım çalışmalar yapıldı. Bu çalışmalar doğrultusunda bizler de çalışarak insanlarımızın hayatlarını kolaylaştırmayı hedefliyoruz” dedi.
Kentte sosyal yardım alanında yapılan çalışmalardan da bahseden Vali Yılmaz, “2013 yılı Haziran ayı itibariyle 2 bin 362 ağır bakıma muhtaç engellimize evde bakım hizmeti sunulmakta. Engelli bakımı ile ilgilenen yakınına ise asgari ücret tutarına bakım ücreti ödenmekte. Yine Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüz aracılığıyla insan onur ve haysiyetine yakışır bir şekilde engellilerin bakımına destek sağlayan akraba ve yakınlarına 2012 yılı itibariyle toplam 16 milyon 760 TL bin civarında, 2013 yılı Haziran ayı itibariyle de 8 milyon 250 bin TL civarında ödenmiştir. Evde bakımı yapılamayan engellilerimiz için de ilimizde üç adet Engelli Bakım Merkezimiz bulunmakta. Bu merkezlerimizde 260 engellimize 24 saat bakım sağlanmakta. Bunların tüm giderleri devletimiz tarafından karşılanmakta” diye konuştu.
Tekerlekli sandalyeler konusunda da kendilerine talep geldiği için Milli Piyango İdaresinden destek istediklerini kaydeden Vali Yılmaz, “Bizlere gelen tekerlekli sandalye ihtiyacı talebi üzerine Milli Piyango İdaresi genel Müdürü Sayın Recep Biçer’e bu talebimizi ilettik. Onlar da bu talebimizi yerine getirdiler. Bizler onların aracılığıyla bugün burada bu sandalyeleri dağıtıyoruz. Bunun için onlara bir kez daha teşekkürlerimizi sunduğumuzu ifade etmek istiyorum” şeklinde konuştu.
Milli Piyango İdaresi'nce gönderilen tekerlekli sandalyelerin dağıtımı Kütahya Valiliği önünde Vali Şerif Yılmaz, Belediye Başkanı Mustafa İça, AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, Beyazay Derneği ve Sakatlar Derneği Şube Başkanlarınca yapıldı.
Sandalye dağıtımının ardından protokol üyeleri ve engelli vatandaşlar toplu fotoğraf çektirdi.