Pınarkent-Kampüs güzergâhında 10 numaralı otobüs hattını hizmete sunan Denizli Belediyesi, Pınarkentlilerin talepleri doğrultusunda hattın güzergâhını yeniden düzenleyerek ulaşımda kolaylık sağladı. Üçgen Meydanı-Kampüs arasında Antalya Yolu üzerinde seyreden otobüs hattı, yeni düzenleme ile kent merkezindeki önemli noktalara ulaşacak şekilde hazırlandı. Denizli Belediyesi Otobüs İşletmesi Planlama ve Koordinasyon Birimi tarafından hayata geçirilen yeni düzenleme sonucunda Pınarkentliler ilk kez Bayramyeri, Çınar ve Demokrasi Meydanı gibi bölgelere tek araçla ulaşma imkânına kavuşacak. Bununla birlikte, Ankara Yolu güzergâhında bulunan Güzelköy, Akhan, Kale, Karşıyaka, Sevindik, Sümer ve Dokuzkavaklar gibi mahallelerde yaşayan vatandaşlar da tek araçla bu bölgelere ulaşabilecekler.
‘Ulaşımı kolay ve konforlu hale geliyor’
Her alanda olduğu gibi, ulaşım alanında da büyük hayalleri ve hedeflerinin olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizlililerin talep ve önerileri doğrultusunda kent içi ulaşımda farklı düzenlemeleri hayata geçirdiklerini belirtti. Denizli’deki ulaşımı daha kaliteli ve konforlu bir hale getirmek için gece gündüz çalıştıklarını ifade eden Başkan Zolan, “Uzun zamandır Pınarkentli hemşehrilerimizden yoğun bir otobüs talebi alıyorduk. 20 yeni otobüsü hizmete alır almaz Pınarkentimizi de belediye otobüsü ile tanıştırdık. Hat hizmete girdikten yaklaşık 1,5 ay sonra da vatandaşlarımızın kent merkezindeki önemli çekim noktalarına ulaşımını kolaylaştıracak bir düzenlemeyi daha hayata geçiriyoruz. Böylece yalnızca Pınarkent’te yaşayan vatandaşlarımız değil, Ankara Yolu çevresindeki mahallelerde yaşayan kardeşlerimiz de farklı bölgelere tek otobüs ile ulaşma imkanı yakalayacak.” Diye konuştu.
10 | Pınarkent-Kampüs Hattının Yeni Güzergahı
Pınarkent Kavşağı – Ankara Yolu – Akhan – Pamukkale Kavşağı – Bölge Trafik – Sevindik Kavşağı – Zeybek Kavşağı – Üçgen Meydanı – Otogar Önü – İstasyon Caddesi – Özel İdare – Gazi Bulvarı – Çınar Meydanı – İstiklal Caddesi – Zübeyde Hanım Caddesi – İncilipınar Parkı – Demokrasi Meydanı – Forum Çamlık – Doğan Demircioğlu Caddesi – KYK – Atatürk Endüstri Meslek Lisesi – Polis Evi – KAMPÜS – Kalp Merkezi – (Dönüş güzergâhı aynı şekilde)
Hareket Saatleri: Pınarkent ve Kampüs’ten: 07:00 – 08:00 – 09:00 – 10:00 – 11:00 – 12:00 – 13.00 – 14:00 – 15:00 – 16:00 17:00 – 18:00 – 19:00