YOZGAT (CİHAN)- Ramazan ayının yaz mevsimine denk gelmesi nedeniyle Yozgat’ta vatandaşlar, Türkiye'nin ilk milli parkı olan Yozgat Çamlık Milli Parkı'nda piknikte orucunu açıyor.
    Yozgat’a yıllık iznini geçirmek üzere yurt dışından geldiğini ifade eden Necmettin Özkan isimli gurbetçi, "Vatandaşların gözde piknik alanlarından biri olan Çamlık Milli Parkına iftarımızı yapmak için ailemiz ve akrabalarımızla birlikte geldik. İftara saatler kala buraya gelerek Yozgat’ımızın yöresel damak tadı olan ‘Desti Kebabı’ pişiriyoruz." dedi.
    Çamlıkta piknikte orucunu açan Mustafa Karacabey isimli vatandaş da, "İlimize gelen her misafir, mutlaka Çamlık Milli Parkı'nda piknik yapmak ister. Biz de piknik yapmayı severiz; ancak Ramazan ayı dolayısıyla bu işi mecburen iftara bırakıyoruz. Misafirlerimizle birlikte Çamlık'a çıktık, serin bir ortamda hem orucumuzu açıyoruz, hem de pikniğimizi yapıyoruz. Ramazan ayının yaz aylarına denk gelmesi bizim gibi vatandaşların piknikte iftar yapmasına neden oluyor. Evde hazırlanan yemekleri tencerelerle buraya getirip iftara az bir süre kala ısıtarak orucumuzu açacağız. Ayrıca semaverde demlenen çayımızı içerek hoş bir iftar yapmış olacağız." diye konuştu. CİHAN