HABERDENİZLİ.COM

Denizli Gazeteciler Cemiyeti(DGC), kentte görev yapan basın mensuplarının çeşitli konularda dateylı bilgi sahibi olabilmesi adına' Kent Haberciliği' adıyla bir eğitim semineri düzenledi. Enerya'nın da katkılarıyla başlatılan eğitim seminerinin ilki DGC, İlyas Hayran Toplantı Salonu'nda yapıldı.

Seminerin ilk konuşmacısı Denizli Valisi Hasan Karahan oldu. Vali Karahan, kent yönetimi, valilerin görevleri, yetkileri kentin sorunları gibi konular hakkında bilgiler verdi. Seminere yoğun ilgi gösteren gazetecilerin sorularını yanıtlayan Vali Karahan, imar barışı konusunda dikkat çeken açıklamalar da bulundu. 

PHOTOPSOP'LA GECE KONDU YAPTILAR
Denizli'de imar barışından faydalanmak adına 100 binin üzerinde başvuru yapıldığını kaydeden Vali Karahan, kentte imar barışından yararlanmak isteyen bazı art niyetli kişilerin arazilerinin üzerine photoshop ile gece kondu tarzı evler yaptığı ve imar barışına başvurduğu, bu yolla da imar izni almaya çalıştığını söyledi. 

SIKI TAKİP VE İNCELEME YAPILIYOR 
Vali Karahan, bu konuda sıkı bir deneyim yürüttüklerini vurgulayarak, "İmar barışı için e-devlet üzerinden 'benim şu adreste bir binam var' diyorlar. Belli bir ücret yaptırılıyor. Tabi o arada da binayı çıkıyorlar. Bu şekilde olmayan binanın, bir şekilde ruhsatsız yapılan binaların ruhsata kavuşması sağlanıyor. Bu konuda bir suistimal var. Buna izin vermeyeceğiz. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü bu konuda sıkı bir takip ve inceleme yapıyor" diye konuştu.