İSTANBUL (CİHAN)- Ergenekon ana davasının tutuklu sanığı İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, duruşma sırasında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül aleyhine sarf ettiği söz nedeniyle hakim karşısına çıktı. Perinçek, Ergenekon davasının talepler bölümünde "Cumhuriyet yıkıcıları iktidara gelmiştir." diye sarf ettiği sözün aslında kendine ait olmadığını iddia etti.
Silivri 2. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün şahsiyetini alenen tahkir ve tezyif ettiği iddia edilen sanık İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek katıldı. Duruşmaya izleyici olarak katılmak isteyen İşçi Partili yaklaşık 70 kişi, yer yetersizliğinden duruşma salonuna alınmadı. Mahkeme başkanının kararı ile duruşmaya sadece 6 partili izleyici olarak girebildi. Aynı zamanda Ergenekon davasının da tutuklu sanığı olan Perinçek'in, Ergenekon davasının talepler bölümünde, "Cumhuriyet yıkıcıları iktidara gelmiştir." sözleriyle suç işlediği iddia edilen suçu işlediği iddia ediliyor.
Kimlik tespitinin ardından aslında sarf ettiği bu sözün kendisine ait olmadığını ileri süren sanık Doğu Perinçek, "Bu söz Anayasa Mahkemesi'nin Adalet ve Kalkınma Partisi'nin kapatılması istemi ile açılmış olan dava neticesinde bu partinin laiklik karşıtı akımların odağı olduğu şeklindeki tespitine dayanmaktadır." dedi. Perinçek, Anayasa Mahkemesi'nin her ne kadar böyle bir karar vermişse de kapatma kararı vermeyip para cezasına hükmettiğini söyledi. Laiklik karşıtı olduğu tespit edilen bir partinin kapatılmamasının da bir hukuk ucubesi olduğunu iddia eden Perinçek, "Abdullah Gül'ün bu eylemlere katkıda bulunduğu tespit edilmiştir." ifadesini kullandı.
Sanık Perinçek, sözleri nasıl sarfettiğinin görülebilmesi için Ergenekon davalarına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nden suç işlendiği öne sürülen duruşmaya ait sesli ve görüntülü kayıtların istenmesini talep etti. Perinçek, "Sözleri hangi hal ve tavır içerisinde ve mimiklerle sarf ettiğimin bu mahkemece gözlemlenmesini istiyorum." dedi.
Perinçek'in savunmasını tamamlamasının ardından avukatı Mehmet Cengiz de savunması için söz istedi. Perinçek'in siyasi faaliyetleri çerçevesinde işlediği iddia edilen bir suçtan yargılandığını belirten Cengiz, "Müvekkilimin yargılandığı konu ile savunmalarda geçen kişi ve olaylar arasında savunma bütünlüğü vardır." dedi.
Perinçek aleyhine aynı sözlerle ilgili olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Silivri 1. Sulh Ceza Mahkemesinde de ayrıca dava açıldığını söyleyen Avukat Cengiz, bu davanın beraat kararı ile sonuçlandığını ifade etti. Avukat Cengiz, bahsettiği gerekçelerle Doğu Perinçek hakkında beraat kararı verilmesini talep etti.
Duruşma sonunda müştekisi Recep Tayyip Erdoğan olan dava dosyasının incelenmek üzere istenmesine karar verildi. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde suç tarihine ilişkin görüntülü olarak kaydedilen duruşma tutanağının bir suretinin incelenmek üzere istenmesine karar verilen duruşma 05 Ekim'e ertelendi. CİHAN