Muğla'nın Fethiye ilçesinde gerçekleştirilen geleneksel yağlı güreşlerde, pehlivanlar içme suyu için güreşti. Güreşlerden elde edilen gelir, beldeye içme suyu getirmek için harcanacak.
Fethiye'nin Kadıköy beldesi tarafından gerçekleştirilen yağlı pehlivan güreşlerinin 19'ncusu Kadıköy Belediyesi Güreş Sahası'nda yapıldı. Selcan Kökşen Şahin'in verdiği halk konseri ile başlayan güreşlere, Türkiye'nin dört bir yanından gelen güreşçiler katıldı. Er meydanında birbiriyle mücadele eden pehlivanlar, bu şekilde Kadıköy'ün içme suyunun gelmesi için de ter döktü.
Festivale gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getiren Kadıköy Belediye Başkanı Adem Ayak, festival gelirinin beldeye içme suyu getirilmesi için kullanılacağını söyledi. 19 yıldır geleneksel olarak gerçekleştirilen yağlı pehlivan güreşleri ile ata sporuna olan ilgiyi artırmayı hedeflediklerini kaydeden Ayat, "Değişen dünyada kendi kültürümüzü yaşatmak için mücadele ediyoruz. Geleneksel yağlı pehlivan güreşleri bu çabamızın bir göstergesidir. Halkımız da bizi bu görevimizde yalnız bırakmadı. Güreşlere ve halk konserimize katılan herkese çok teşekkür ediyorum." dedi.