Bilgisayar oyunları mobil cihazların da yaygın kullanımı ve ülkemizdeki internet altyapısında meydana gelen gelişmeler sonrasında artık online oyunlara kaymış durumda. Bu durumda yeni bir oyun oynamak isteyenlerin tercihi genellikle diğer oyuncularla birlikte oynayabilecekleri online oyunları seçmek oluyor.

Bu oyunların hangileri olduğuna ilişkin bir liste hazırladık. İşte bizim tavsiye ettiğimiz en iyi online oyunlar.

Guild Wars 2

Guild Wars 2, son zamanların en popüler oyun tiplerinden olan MMORPG tarzında bir oyun. MMORPG, iki farklı oyun türünün bir arada sunulduğu oyunlara verilen isim. MMO ve RPG tarzı oyunların sunduklarını MMORPG tarzı oyunlarda bir arada görebilirsiniz.

MMORPG (Massively multiplayer online role playing game), yani devasa online çok oyunculu rol yapma oyunları diye tercüme edilebilir. En bilindik örnekler; LoL ve WoW gibi oyunlar. Ancak Guild Wars 2’de özellikle WoW’u bırakan oyuncu kitlesinin en çok tercih ettikleri MMORPG olmayı başardı.

Oyunda farklı karakterler var ve her karakterin farklı bir hikayesi ile farklı bir amacı var. Elbette PvP modunda oynarsanız bilindik şekliyle diğer oyuncularla savaşabiliyorsunuz. Ancak PVE modunda her karakterin farklı hikayesini yapacağınız seçimlerle oluşturabiliyorsunuz.

Ayrıca Guild Wars 2’nin en çok dikkat çeken özelliğininse kesinlikle oyunu grup halinde oynamaya teşvik eden bir sistemin tercih edilmesi olmuş.

Daha fazla detaya girmeden MMORPG tarzı sevenler için kesinlikle denemeye değer bir oyun olduğunu söyleyerek bitirelim.

Infestation: Survivor Stories

Zombilerle savaşarak hayatta kalma hikayeleri seviyorsanız Infestation kesinlikle size göre bir oyun olacak. Oyunun farklı modlarıyla yine bir MMORPG olduğunu söyleyebiliriz. Yine de büyük haritaları ve oyunun farklı modlarıyla Infestation, denemeye değer bir oyun.

Oyunda farklı karakterler ve değişik silah tipleri oyuncuların deneyebilecekleri şeyler arasında yer alıyor.

Oyunun eski adı WarZ idi. Ancak WorldwarZ ile aralarında yaşanan hukuki sorunlar nedeniyle oyun davalık olmuş ve adı Infestation: Survivor Stories olarak değiştirilmiştir.

H1Z1

Yine bir MMORPG tarzında önde gelen alternatif oyunlardan biri. PUBG veya Fortnite’dan sıkılanlar için zombi hikayeli bir Battle Royale oyunu H1Z1.

Zombilere karşı farklı karakterle hayatta kalma ve diğer takımları öldürme üzerine kurulu H1Z1’in PUBG’den daha eski bir zamanda çıkmasına rağmen PUBG’nin başarısını yakalayamadı. Ancak PUBG ve Fortnite’a kesinlikle iyi bir alternatif olarak değerlendirilmeli.

Nitekim; Battle Royale tarzındaki bu oyunlar, klasik MMORPG tipi oyunlara nazaran oyuncuların son zamanlarda daha çok ilgisini çekiyor diyebiliriz.

GTA V


Oyun dünyasında kesinlikle efsane bir tat bırakan ve her yaştan oyuncuya muhakkak hitap eden bir oyun olan GTA’dan da bahsetmemek olmaz.

GTA V, uzun zamandır online moduyla online oyunlara farklı bir hava kattı denilebilir. Sistem gereksinimi yüksek bir oyun olan GTA V’in yine de sadece bu oyunu oynayabilmek isteyenlerin oyuna özel aldıkları cihazlar ile biliniyor.

Hikâye modunda 3 farklı karakter ile oyuna devam edilebilmesinin yanı sıra efsane GTA serisi, GTA: San Andreas’ın yaşandığı Los Santos’ta oyunun geçiyor olması da oyuncuları heyecanlandıran bir diğer özellik olmuştu.

Online modu da kesinlikle denenmesi gereken en iyi online oyunlar arasında yer alan bir oyun GTA V.