GAZİANTEP (CİHAN)- Şırnak’ın Cizre ilçesinden sonra Diyarbakır’da da imam hatip lisesi öğrencilerinin kaldığı yurda yapılan saldırıya tepkiler artıyor. Her kesimden kınama açıklamalarının yapıldığı saldırılara bir tepki de Pazarcık Alevi Kültür Derneği’nden geldi.
Pazarcık Alevi Kültür Dernekleri Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Pekgezer, saldırının inançlara yapılmış bir insanlık suçu olduğunu söyledi. Pekgezer, “Bu saldırı hangi inanca yönelik olursa olsun, bunu kınıyoruz. Bunu herkesin de kınaması lazım. İmam hatiplere saldıranların da cemevlerine saldıranların da yaptıkları inançlara saygısızlıktır. Bizim kardeşçe, inançlara saygılı bir şekilde yaşamamız gerekiyor.” ifadelerini kullandı.
Kahramanmaraş Platformu Dönem Sözcüsü Avukat Yusuf Bülbül, çirkin ve hain saldırıları şiddet ve lanetle kınadıklarını belirtti. Terör örgütünün, halkın dini değerleri öğrenmesinden rahatsız olduğunun anlaşıldığını kaydeden Bülbül, “Bu saldırılar tamamen dini değer ve maneviyata yönelik. Bölgede dini değerlerine bağlı, maneviyatı yüksek, ahlaklı nesillerin yetişmesine yönelik bu tür saldırılarla insanları korkutmaya çalışıyorlar. Seçimler öncesinde de kaos ve provokasyon oluşturma çabası içerisindeler. Devletimizden, terör örgütünün bu saldırılarının önlemesi ve can güvenliğini sağlamasını diliyoruz.” şeklinde konuştu. CİHAN