Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulu kapanarak yerine Spor Bilimleri Fakültesi kurulacak.
Pamukkale Üniversitesi Basketbol Takımı’nın Antrenör Gökhan Taştimur ile yaptığı anlaşma sonrası Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Spor Bilimleri Fakültesi’nin müjdesini verdi. Rektör Bağcı yaptığı açıklamada, “Eğitim Fakültesi bünyesinde başlayan Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü daha sonra Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulu olarak devam etti. O dönem tek olimpiyat bayrağına sahip bir üniversite olmamız, altyapı ve tesislerimizin yeterliliği bizi spor bilimleri fakültesi açılmasına doğru götürdü. Göreve geldiğim günden itibaren senato ve yönetim kurulu toplantılarında bu konuyu konuştuk ve spor bilimleri fakültesinin açılması için Yüksek Öğretim Kurulu’na ilettik" diye konuştu.
Karşılıklı değerlendirmelerin ardından Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı’ndan güzel haberi aldıklarını belirten Rektör Bağcı, "Pamukkale Üniversitesi Spor Bilimler ve Teknolojisi Yüksekokulu kapanarak, yerine Spor Bilimleri Fakültesi kurulacak. Böylece fakülte sayımız 14’e çıkmış oldu” dedi.