HABERDENİZLİ.COM

PAÜ ile Terzioğlu Mühendislik İnş. Malz. San. ve Tic. Ltd. Şti. arasında PAÜ Mühendislik Fakültesi Deprem Bilimi ve Mühendisliği Laboratuvarı binasının inşasını kapsayan bağış protokolü, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan ve hayırsever iş insanı Şemseddin Terzioğlu tarafından imzalandı.

Rektörlük Yönetim Kurulu toplantı salonunda gerçekleştirilen protokol törenine Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan ve Terzioğlu Mühendislik Yönetim Kurulu Başkanı Şemseddin Terzioğlu’nun yanı sıra Rektör Yardımcıları; Prof. Dr. Necip Atar ve Prof. Dr. İbrahim Kısaç, PAÜ Bekilli Meslek Yüksekokulu Müdürü ve aynı zamanda Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörü Doç. Dr. Ali Kaya ile Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halil Kumsar katıldı.

PAÜ’ye Deprem Laboratuvarı Kuruluyor

İmza töreninde konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Jeoloji Mühendisliği bölümüne deprem araştırma laboratuvarı kazandıracak olmasından dolayı hayırsever iş insanı Şemsettin Terzioğlu’na teşekkürlerini iletirken, deprem hareketliliğinin simülasyonu konusunda laboratuvarın oldukça faydalı olacağını ifade etti. Böylelikle kritik bölgelerdeki yapılaşmalarda risklerin önceden belirlenebileceğini dile getiren Rektör Prof. Dr. Kutluhan, bu tür çalışmaların yanı sıra jeoloji alanındaki yüksek lisans ve doktora tezlerinin beraberinde gerçekleştirilecek bilimsel projelerde de kullanılacak olan bu laboratuvarda yapılacak çalışmaların oldukça önemli faydalar sağlayacağını belirtti. Deprem sarsma cihazı bağışlayan Ruyukyus Üniversitesi emekli Öğretim Üyesi ve PAÜ Fahri Profesörü Prof. Dr. Ömer Aydan’a da teşekkür eden Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, gerek laboratuvarın gerekse deprem sarsma cihazının Üniversite’ye hayırlar getirmesini diledi.

Törende konuşma yapan Terzioğlu Mühendislik Yönetim Kurulu Başkanı Şemseddin Terzioğlu ise Üniversite’ye bağış yapacak olmaktan dolayı duyduğu memnuiyeti dile getirirken, laboratuvarın hayırlara vesile olmasını diledi.

Toplam 347.6 metre kare kapalı alanda bir laboratuvar, bir çalışma ofisi ve bir kütüphaneden oluşacak tek katlı “Şemseddin Terzioğlu Deprem Bilimi ve Mühendisliği Laboratuvarı” içinde ayrıca Japonya’nın Ruyukyus Üniversitesi emekli Öğretim Üyesi ve PAÜ Fahri Profesörü Prof. Dr. Ömer Aydan tarafından bağışlanan deprem sarsma cihazı da yer alacak.