Pamukkale Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen panelde 15 Temmuz 2016’da FETÖ Terör Örgütü tarafından yapılan hain darbe girişimi ile yaşanan süreç ve perde arkasında yaşananlar konuşuldu.

Panele, Denizli Cumhuriyet Başsavcı Vekili Musa Verim, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Honaz Kaymakamı Zafer Öz, Ak Parti Denizli İl ve İlçe Teşkilatı Yöneticileri, MHP Denizli İl Başkanı Cafer Birtürk ve MHP Denizli İl Yöneticileri, Denizli protokolünden üyeler, Pamukkale Üniversitesi Akademik ve İdari personeli ile çok sayıda öğrenci katılım gösterdi.

İlk olarak ’15 Temmuzu’un Işığında Türkiye’nin Ahlak Meselesi’ konulu konuşmasını yapan Prof. Dr. Aliyar Demirci, “FETÖ terör örgütü, toplumsal hayatın her sahasına her parçasına girerken orada tutunmak, varlığını ispat etmek ve orayı yönetmek adına o alanın yazılı yazısız ahlakî kurallarını ihtiyaç hissettiğinde çiğnemiştir. İnşa edilen yapının çürüme emareleri göstermesine dair uyarıları, göz ardı etmiştir. 15 Temmuz darbe teşebbüsü bu kirlenmiş yapıyı korumak üzere gerçekleştirilen şiddet eylemleridir. Son otuz sene içinde Gülen grubu, toplumsal hayatımızın her parçasına girmişken, her çeşit meşru, legal organizasyonu kurmuşken son kertede içinden bir suç örgütü de çıkardı. Üstelik kendi eylem biçimleri arasına bir darbeyi de dahil etti. 15 Temmuz hasta bir tarafımızın dışa vurumu, tezahürü. Dindar görünüp ahlakî kaygıları askıya almanın son noktası. Gülenist örgüt eskilerin tabiriyle bunu şeddeli bir şekilde, azamî düzeyde bunu yaşamıştır. Toplum olarak bir muhasebeye, dindarı seküleri bir muhasebeye, bir bütün olarak toplumsal bir pedagojiye ihtiyacımız var.’ 

Yapılan panelin ardından, Pamukkale Üniversitesi 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitleri Anma Meydanı Açık Hava Amfisi’nde düzenlenen anıt açılışı törenine geçildi. Amfi yanında yer alan 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Anıtı’nın açılışı Müftü Ahmet Hulusi Efendi Camii ve Külliyesi Müezzini Ahmet Sarıkaya’nın okuduğu Kuran-ı Kerim Tilaveti ve ardından Müftü Ahmet Hulusi Efendi Camii ve Külliyesi İmamı Ali Sürüoğlu’nun yaptığı duanın ardından protokol üyeleri anıtın açılışını gerçekleştirdi.

Yapılan anıt hakkında fikirlerini beyan eden Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, 15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ terör örgütü tarafından yapılan hain darbe girişimi sonrasında hayatlarını bu vatan uğruna feda eden kahraman şehitlerimizin anısına Pamukkale Üniversitesi yerleşkesinde hazırlanan bu anıt ile her daim yaşatmak olduğunu söyledi.