HABERDENİZLİ.COM

Covid-19’un Ülkemizde görülmesinin ardından alınan ilk tedbirler kapsamında okullarda eğitim öğretime ara verilip, dersler uzaktan bağlantı ile yapılırken, yükseköğretim kurumları olan üniversitelerde de eğitim internet üzerinden verilmeye başlanmıştı. Bu nedenle öğrencilerinden ayrı kalan Üniversitelerden bir tanesi de Pamukkale Üniversitesi oldu. PAÜ’de yaklaşık iki aydır hocaların öğrencileri ile birlikte derslerini işlediği derslikleri, uzmanlar ile deneyimlerin öğrencilerle paylaşıldığı konferans salonları, kafeteryalar, fakülte önlerindeki sosyal alanlar ve hemen hemen günün her saati ziyaretçisi eksik olmayan Gölbahçe şimdilerde öğrencileri olmadan sessiz ve mahzun.

Pamukkale Üniversitesi Yönetimi, çekimleri, filme ait metni ve kurgusunun PAÜ Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından yapılan, yaklaşık 2 dakika süren video klip ile; öğrencilere en kısa sürede tekrar yerleşkede bir araya gelmeyi dilerken, PAÜ’nün öğrencilerini özlediğini ifade etti.

Çekimleri ve kurgusu 24 saat gibi kısa bir sürede tamamlanan klipte, bir zamanlar öğrencilerin yoğun bir şekilde yer aldığı ama şimdilerde sessizliğin hâkim olduğu; derslikler, yürüyüş yolu, fakülte önleri, kafeteryalar, yemekhane, spor alanları ve Gölbahçe’den görüntüler yer aldı.  Bu görüntülere ise Melih Kibar’ın bestelediği Hababam Sınıfı filminin unutulmaz hüzünlü müziği eşlik etti.

PAÜ, Öğrencilerini Çok Özledi isimli video klip, Üniversitenin Twitter, Instagram ve Facebook resmi hesapları ve Youtube kanalında paylaşılmasının ardından yoğun ilgi gördü. PAÜ’nün resmi Twitter hesabı üzerinden klip 28 binden fazla görüntüleme sayısına ulaşırken Instagram hesabı üzerinden de 8 binin üzerinde bir erişim sayısı yakaladı. Ayrıca klip, bin 200’ün üzerinde paylaşım sayısına ulaştı.