Denizli’de Pamukkale Üniversitesi’nde okuyan üniversite öğrencileri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın "Kızlı erkekli aynı evde kalınıyor" açıklamalarına tepki gösterdi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın "Bazı yerlerde kızlı erkekli aynı evde kalıyorlar" açıklamaları gündeme otururken, Denizli Pamukkale Üniversitesi öğrencileri konuya tepkili. Denizli’de 42 bin civarında öğrenci öğrenim görürken, 5 bini devlet yurtlarında, 15 bini apartlarda, diğer öğrenciler ise kiraladıkları evlerde kalıyor. Yurt sıkıntısının yaşandığı Denizli’de öğrenciler ekonomik boyuttan dolayı evleri arkadaşlarıyla paylaşıyor.
"Kızlı erkekli aynı evde kalıyorlar" tartışmalarıyla ilgili olarak Pamukkale Üniversitesi öğrencisi Ali Kara, yurtlarda aynı yerde yaşamadıklarını belirterek, "Biz sadece yemekhanede bir araya geliyoruz. Yaşadığımız yerler zaten farklı. Bence herkesin istediği gibi yaşaması lazım. Buna öğrenciler karar vermeli" dedi.

"18 YAŞINI DOLDURAN HERKES ÖZGÜR"

Denizli’de genelde kız ve erkeklerin ayrı evlerde yaşadığını belirten İsmail Topçu ise, "Kızlı erkekli kalmanın önüne nasıl geçilir bilmiyorum. Bazı arkadaşlar bu şekilde yaşıyor. Denetim olduğunda biz aynı evde yaşamıyoruz derler. Bunun önlemi nasıl alınabilir ki. 18 yaşını doldurduktan sonra herkesin özgür olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.
18 yaşını geçtikten sonra kimsenin kendilerine müdahale edemeyeceğini ifade eden PAÜ öğrencisi Merve Yıldırım da, "Devlet de dahil olmak kimsenin yaşam tarzıma müdahale hakkı yok. Biz lise ya da ilkokul öğrencisi değiliz. Gerektiğinde ailemizden de bağımsız hareket ediyoruz. Kimse buna karışamaz. Herkes istediğiyle kalabilir" diye konuştu.
Üniversite öğrencisi olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın sözlerine katılmadıklarını ifade eden Ayşe Can ise, "Bu yaşananlar Türkiye açısından çok üzüntü verici. Avrupa’dan bu tartışmayı izleyenler bize gülüyor. Denizli’nin bu konuda isminin çok geçmesine anlam da veremedim. Denizli’de çok absürt bir durum da yok. Kızlı erkekli kalma olayı Denizli’de pek yaşanmıyor. Biz buraya okumak için geliyoruz. İnsanlar bu şekilde bir yaşam biçimini benimsiyorlarsa istediklerini yapabilirler" dedi.