Akademik çalışmalara da enerji katan şirket, geçtiğimiz günlerde Pamukkale Üniversitesi bünyesinde kurulan Pamukkale Teknokent’te düzenlenen enerji paneline destek verdi. 
Pamukkale Üniversitesi Araştırma ve Geliştirme Topluluğu tarafından organize edilen enerji panelinde nükleer enerjinin bilinmeyenleri, güneş panellerinin bireysel kullanımı, enerji sektöründe girişimcilik gibi konular konuşulurken, panele ADM Elektrik Dağıtım Şirketi İcra Kurulu Başkanı Mesut Güzel “Enerji Piyasasına Genel Bakış” sunumu ile katıldı. Ülkemizdeki Enerji piyasası hakkında katılımcılara detaylı bilgi veren Güzel, yapmış olduğu sunumda özellikle elektrik üretimi ve dağıtımı konularında ülke genelini kapsayan veriler paylaştı. 
Güzel: “Bereket Enerji SektöreYön Veriyor”
İş hayatında sırasıyla Türkiye Elektrik Kurumu (TEK), Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (TEDAŞ) ve Menderes Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi’nde üst kademelerde görev yapan Güzel, üniversite öğrencilerine örnek olabilecek deneyimlerinden ve sektördeki güncel gelişmelerden bahsetti. Sunumunda ADM EDAŞ tarafından yapılan sektörün ilk kapsamlı Çağrı Merkezi, SCADA/DMS uzaktan şebeke yönetimi ve Coğrafi Bilgi Sistemi gibi teknoloji yatırımlarından da bahseden Güzel, “ADM Elektrik Dağıtım ilk lisanslı dağıtım şirketi olarak 2008’in Ağustos ayında faaliyete başladı. Bizim sektöre kattığımız olumlu yansımalar ile özelleştirme süreci hızlandı ve şu an ülkemizde muadilimiz olan 20 elektrik dağıtım şirketi bulunmaktadır. Bereket Enerji Grubu’muzda bulunan diğer elektrik dağıtım şirketi GDZ Elektrik Dağıtım şirketi ile beraber şu an Ege Bölgesi’nde yaklaşık 8,5 milyon insanın hayatını aydınlatıyoruz. 2 elektrik dağıtım, 2 elektrik perakende satış ve toplamda 27 elektrik üretim santrali ile grubumuz ülkemizde sektöre yön veren şirketlerdendir.” dedi.

İnsan Kaynağımızı Hizmet Ettiğimiz Bölgeden Sağlıyoruz

Gelen bir soru üzerine ADM Elektrik Dağıtım ile beraber Bereket Enerji Grubu’nun insan kaynağına bakış açısını dile getiren Güzel, “Faaliyet sağladığımız bölgede insan kaynağımızı yine bölgeden temin etme konusunda yüksekhassasiyet gösteriyoruz. Şirketimizin hedefleri ile paralel EPDK ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın belirlediği hedeflere ulaşmak için kaliteli çalışanlara sahip olmamız gerekiyor. İşe alım süreçlerinde hizmet ettiğimiz coğrafyada yaşayan insanların taleplerini öncelikli olarak değerlendirmeye çalışıyoruz.Bu konuda pozitif ayrımcılık yaptığımız söylenebilir. Sadece Aydın, Denizli ve Muğla’da değil grubumuzun faaliyette bulunduğu tüm illerde ağırlıklı olarak yerel insan gücü ile çalışmalarımızı yürütüyoruz. İnsan kaynağımızdan aldığımızla güçle, güvenle büyüyoruz.” dedi.
Üniversite öğrencileriyle bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu dile getiren Güzel, etkinliği düzenleyen PAÜ Araştırma ve Geliştirme Topluluğu yöneticilerine teşekkürlerini iletti. Panel sonunda PAÜ Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden Prof. Dr. Ceyhun Karpuz, Mesut Güzel’e plaketini takdim ederken, sağlamış oldukları desteklerden dolayı teşekkür etti.