Pamukkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nün davetlisi olarak Denizli’ye gelen Prof. Dr. Mehmet Aydın, "Türkiye’nin Medeniyet Meselesi" konulu konferans verdi.
Dokuz Eylül Üniversitesi Emekli Öğretim Üyesi ve aynı zamanda 58 ve 59. hükümet döneminde devlet bakanlığı yapan Prof. Dr. Mehmet Aydın’ın verdiği konferans, PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Konferansa dekanlar, öğretim elemanları ve öğrenciler büyük ilgi gösterdi. Hukuk devletinin zedelenmesi ile toplumda güven kalmayacağını belirterek sözlerine başlayan Prof. Dr. Mehmet Aydın, güvenin olmadığı yerde başarıya ulaşmanın mümkün olmayacağını kaydetti. 
Prof. Dr. Aydın, "Bir yüzyıldır medeniyet davasıyla uğraşıyoruz. Bu dava, gittikçe insanları artan kültür bunalımına sokmuştur. Bir taraftan Avrupa medeniyeti içinde şerefli yer almaya çalışırken, diğer taraftan ciddi anlamda varoluşsal olarak kültür krizine girmekteyiz. Türkiye’nin içinde bulunduğu sorunların başında kültür krizi geliyor. Dünyada nerede kıpırdanma olsa en büyük zararı biz görürüz. Çünkü kendimizi toparlayamadık. Değişim hayatın kuralıdır. Biz kendimiz kalarak değişelim diyen insanlar yeni bir teolojinin temelini attılar. Önemli olan kendi milli ve ahlaki değerlerimizi kaybetmemektir. Bu konuda gençlerden umutluyum" dedi.
Konferansın ardından Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Turhan Kaçar, Prof. Dr. Mehmet Aydın’a çiçek ve plaket takdim etti.