Türkiye Cumhuriyeti Avrupa Birliği Bakanlığı ve Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) tarafından ortaklaşa düzenlenen, Leonardo Da Vinci Hayat Boyu Öğrenme Programı ‘Turkish Delights’ projesi konferansı, PAÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi konferans salonunda başladı. 
Proje yürütücülüğünü Pamukkale Üniversitesi’nin yaptığı programa Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Çınar, PAÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Bilal Söğüt, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Yusuf Kılıç, PAÜ Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Prof.Dr.Selçuk Toprak, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Konferansın açılışında konuşan Prof.Dr.Selçuk Toprak, proje kapsamında 4 ayrı ülkeden katılımcıları ağırladıklarını belirterek, bu projenin gelecek dönemlerde Denizli turizmine büyük katkılar sağlayacağını dile getirdi. Projenin, Pamukkale Üniversitesi’nin yürütücülüğünü yaptığı uluslararası ilk ve tek proje olduğunu vurgulayan Proje Koordinatörü Yrd.Doç.Dr.Özgür Mülazımoğlu Ballı, projenin amacını bölgesel turizm sektöründeki potansiyel ve mevcut girişimcilerin, bilgi, beceri ve yeteneklerini artırmak olarak açıkladı. 
Yrd.Doç.Dr. Ballı, ayrıca gelecekteki iş gücü piyasasında yer alacak çalışanların yetenek ve yeterliliklerini artırarak, küçük ve orta ekonomik düzeydeki turizm sektörünün ürün ve servis kalitesini artırmayı hedeflediklerini de sözlerine ekledi. Bölgesel turizm alanında yeni turist, ürün ve servisleri geliştirmeyi istediklerini söyleyen Yrd. Doç. Dr. Ballı, daha fazla turist çekmek için balon tur, termal turizm ve ortak miras olarak İspanya’dan Türkiye’ye Akdeniz mutfağı konuları üzerinde tartışacaklarını söyledi.
Bölgesel Turizm Aktiviteleri ile ilgili İtalya’dan Andrea Mincone, Balon Tur ile ilgili PAÜ’den Hüseyin Gökçe, Tur Rehberliği ile ilgili Hollanda’dan Ton Knobbout, Konukseverlik ile ilgili olarak İtalya’dan Allessandro Nistico, Termal Turizmi ile ilgili olarak PAÜ’den Nuray Selma Özdipçiner, Ortak Miras-İspanya’dan Türkiye’ye Akdeniz Mutfağı ile ilgili olarak İspanya’dan Klaus Ehrlich ve Atıştırmalık Lezzetler ile ilgili olarak Letonya’dan Brigita Purina birer sunum yaptı.