HABERDENİZLİ.COM

İçinde bulunduğumuz bu olağanüstü durumda riskleri en aza indirebilmek için Pamukkale Üniversitesi Senatosunca alınan karar ile 2020-2021 Güz Dönemi Eğitim ve Öğretim Uygulamaları uzaktan eğitim ile gerçekleştirilecek. Bu doğrultuda, Pamukkale Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından her yıl düzenlenen uyum sağlamayı kolaylaştırmaya yönelik hazırlanan oryantasyon programları da uzaktan eğitim yöntemi ile öğrencilere aktarılacak. Pamukkale Üniversitesinin bu yıl dijital ortamda hayata geçirdiği e-oryantasyon programının amacı, üniversiteye yeni katılan öğrencilerin uyum sürecini hızlandırmak. Oryantasyon programı ile öğrencilerin üniversitesinin akademik ve sosyal imkânlarını hızlıca tanıması hedefleniyor. Bu amaç doğrultusunda, 2020-2021 Güz Dönemi; önlisans, lisans ve lisansüstü öğrencileri için hazırlanan oryantasyon sunusuna ek olarak 14 haftalık ‘ORY 101’  dersi öğrencilerin erişimine sunulacak.

PDREM Ekibinin hazırladıkları e-oryantasyon haftası programı hakkında açıklama yapan Pamukkale Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hülya Şahin Baltacı şunları kaydetti: “Oryantasyon çalışmalarının sadece okulun açıldığı ilk haftalarda yapılması yerine gelişimsel modele uygun olarak EDS’de 14 haftalık ORY 101 isimli bir ders açılmıştır. Bu ders bildiğimiz dersler gibi devam zorunluluğu olan ya da geçme kalma durumu olan bir ders değildir. Kendi kendine yardım şeklinde, öğrencilerimizin uyum sağlamasına yardım edecek içerikler yüklenmiştir. Bu içerikler arasında, Üniversitemizin değerli öğretim elemanlarının katkı sunduğu kısa bilgilendirme videoları da yer almaktadır. Ayrıca PDREM online olarak psikolojik danışma hizmeti vermeye devam etmekte olup, pusula bilgi sisteminde online randevu alma sistemimiz açık bulunmaktadır.”

Oryantasyon Programı; yaşam boyu kullanılabilecek bilgi ve becerileri geliştirme, akademik öz düzenleme becerileri kazanma, üniversite yaşamına uyum sağlama ve psikolojik dayanıklılığı artırmaya yardımcı olmayı hedefliyor. Okuma ve görsel materyallerin yer aldığı uyum programında öğrencinin bizzat uygulayabileceği aktiviteler de yer alıyor.

Online olarak erişime sunulan program için on dört haftalık bir plan oluşturuldu. Her hafta için bilgilendirme broşürleri, videolar, okuma önerileri ve evde deneyimlenebilecek egzersizler yer alıyor. Programı öğrenciler kendi rutinlerine göre bir planlama yaparak takip edebilecekler. Kredisi olmayan ve notlandırma yapılmayacak olan dersin herhangi bir yükümlülüğü bulunmuyor. 

‘Oryantasyon 101’ Oryantasyon Programı: Üniversiteli olmak, uzaktan eğitime uyum sağlamak, stres ve kaygıyla baş etmek, odaklanmak, motivasyonu artırmak ve verimli çalışmak, topluluk önünde konuşmak, yalnızlık hissi ile baş etmek, kişisel gelişimi öncelik yapmak, sağlıklı ilişkiler kurmak ve sürdürmek, psikososyal becerileri geliştirmek ve benzeri yaşam becerilerine dair konu başlıklarından teşkil oluyor.

PAÜ PDREM ve e-oryantasyon programı ile ilgili detaylar için:

https://www.pau.edu.tr/pdrem/tr/sayfa/oryantasyon

https://www.pau.edu.tr/pdrem/tr/sayfa/dokumanlar-9

https://www.pau.edu.tr/pdrem/tr