PAÜ,  Mühendislik Fakültesi’ni kazanan yaklaşık bin 100 öğrenciyi, hem üniversiteye alıştırmak hem de mühendislik odaları temsilcileri ile buluşarak gelecek vizyonlarını çizmelerine olanak tanımak amacıyla oryantasyon günü düzenledi. Geleceğin mühendisleri, geleceklerine bu etkinlikle ışık tuttu. 


Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen etkinlikte ilk olarak mühendislik alanında yer alan meslek örgütleri ile öğrenci toplulukları stant açtı. Öğrencilerin tüm sorularını yanıtlayan yetkililer, öğrenciler ile yakından ilgilendiler. 
Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selçuk Toprak, öğretim elemanları ve öğrencilerin katıldığı oryantasyon sunumuna geçildi.
Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selçuk Toprak, son iki senedir bölüm bazlı düzenlenmekte olan oryantasyon etkinliğinin bu sene ilk defa tüm bölümlerin katılımı ile tek günde gerçekleştiğini söyledi. Toprak, etkinliğin bir fuar konsepti içerisinde yeni öğrencilerin eski öğrenciler ve bölüm öğretim elemanları ile kaynaşmasını sağlayacak şekilde tasarlandığını söyledi.
Pamukkale Üniversitesi’nin son yıllarda ulusal ve uluslararası anlamda birçok alanda hızla geliştiğini belirten Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Mühendislik Fakültesi’nin bu yönde yaptığı çalışmalar ve bundan sonraki fiziki ve akademik hedefleri hakkında bilgi verdi.

İMKANLAR ANLATILDI
Konuşmaların ardından genel ve bölümlere özel olmak üzere iki oturumda sunumlar gerçekleştirildi. Mühendislik Fakültesi Dekanlığı tarafından hazırlanan ilk sunumda; Denizli, Pamukkale Üniversitesi ve Mühendislik Fakültesi hakkında genel bilgiler verildi. Ayrıca öğrencilerin temelde bilmesi gereken üniversite yaşamına ait önemli bilgiler de bu sunumda yeni öğrencilere aktarıldı. Öğrenciler sınavlar, dersler, ortalamalar, değişim programları, yan dal-çift ana dal gibi akademik kavramların yanı sıra, öğrenci toplulukları, yemek, spor ve kütüphane gibi kendilerine sunulan imkanlar hakkında da bilgi sahibi oldular. Daha sonra her bölüm için ayrılan ayrı salonlarda bölüm sunumları gerçekleştirildi. Bu sunumlarda da öğrencilere bölümleri hakkında bilgiler verildi. Bölüm öğretim elemanlarının tanıtımının yanı sıra, bölüm müfredatı, dersler, stajlar ve çalışma imkanları hakkında sunumlar gerçekleştirildi.