Pamukkale Üniversitesi’nde Hemşirelik Haftası kutlandı. 
PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Denizli Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Nevin Kuzu Kurban, Hacettepe Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sergül Duygulu, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşması yapan Denizli Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Nevin Kuzu Kurban, öğrencilerin akademik takvimde derslerinin erken sonlanması nedeniyle kutlamayı öne aldıklarını hatırlattı. Hemşire iş gücü arz güvenliğinin birçok ülkede gerçek ve belirgin bir sorun olmaya devam ettiğini belirten Prof. Dr. Kurban, hemşirelikte her zaman var olan ve olabilecek olan sorunları aşmada birlik ve beraberlik içinde olunması gerektiğini söyledi. 
Yaklaşık 37 yıldır tıp ve sağlık sisteminin içinde olduğunu belirten Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı ise, “Bu süre içinde çeşitli komisyonlarda çok sayıda görev aldım. Her seferinde yüksek öğretim politikaları ve Sağlık Bakanlığının izleyeceği yollar arasında hemşirelik masaya yatırılmış ve çözümün bir parçası olarak değerlendirilmiştir. Bu da sağlıkta bütüncül bir yaklaşımın gerektirdiği bir sonuç olarak karşımıza çıkıyor. Hemşirelik haftasını her yıl kutluyoruz. Bu haftada yeniden nefes alma, önümüzü görme ve geleceğe yönelik planların yapılması adına bizlere önemli görevler düşüyor. Üniversitemizin Sağlık Yüksekokulu, Türkiye’nin önde gelen kurumlarından biri olmuştur. O nedenle yapılan değerlendirmelerimiz sonucunda 2014-2015 eğitim-öğretim yılında okulumuzu laboratuvar, uygulama alanları ve derslikleriyle modern, çağdaş hemşirelik eğitiminin verileceği kendi binasına taşıyacağız” dedi. 
Konuşmaların ardından Hacettepe Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Hemşirelikte Yönetim ABD Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sergül Duygulu “Sağlık için önemli bir güç: Değişimlere Öncü Hemşireler” konulu konferans verdi. 
Konferans sonunda Denizli Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Nevin Kuzu Kurban, konuşmacı Doç. Dr. Sergül Duygulu’ya plaket ve çiçek takdim etti. Program boyunca şiir dinletileri ve PAÜ Halk Oyunları Topluluğu’nun gösterileri yer aldı.