Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Yeni Ufuklar Kulübü tarafından düzenlenen "Gülümse Çocuk Şenliği", bu yıl beş köy okulunun katılımı ile gerçekleşti. 
Pamukkale Üniversitesi Yeni Ufuklar Kulübü üyeleri her yıl köy okullarını ziyaret ederek, minik öğrencilere kırtasiye malzemeleri, oyuncak, kitap, diş fırçası dağıtıyor; palyaço, yüz boyama etkinlikleri ve çeşitli oyunlarla öğrencilerin güzel bir gün geçirmelerini sağlıyor. 
PAÜ Yeni Ufuklar Kulübü üyesi öğrenciler Güney Eziler, Çameli Kalınkoz, Acıpayam Benlik ve Acıpayam Çakır ilköğretim okulları ile bu yıl ilk kez şehir dışından Balıkesir Manyas’ı yıl sonu şenliğinde bir araya getirdi. 100’e yakın gönüllü öğrencinin görev aldığı ve toplam 250 öğrencinin katıldığı şenlikte ilk olarak Manyas’tan gelen öğrencilere Pamukkale ve Karahayıt gezdirildi.
TEGEV, PAÜ Görsel Sanatlar Topluluğu ve Kimya Bölümü öğrencilerinin destek verdiği şenlik, Gölbahçe Şenlik alanında gerçekleşti. Şenlikte oyun alanları ve eğitim stantları kuruldu. Proje Koordinatörü Nedriye Korkmaz, amaçlarının minik öğrencilerin yaşadıkları çevreden başka bir dünya olduğunu ve üniversite kampusü görerek hayal dünyalarına yeni renkler ekleyebileceğinin farkına vardırmak olduğunu söyledi. 
Korkmaz, “Aldığımız geri dönüşler sadece küçük arkadaşlarımız için değil, biz üniversite öğrencilerinin de bakış açılarının değişip daha sosyal sorumluluk sahibi bireyler olarak her birimizde farkındalık oluşturduğunu düşünüyoruz. İlk defa il merkezine gelerek mutlu olan, heyecandan uyuyamayan arkadaşlarımızın olduğunu öğrenip, bizlerdeki gülümsemenin daha da arttı. Ne kadar çocuğu gülümsetirsek, o kadar fazla geleceğimize ışık tutacağımıza inanıyoruz. Çünkü onlar bugünün küçüğü yarının büyüğü” dedi.