Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) ile Yunus Emre Enstitüsü arasında, Türkiye ve Türk kültürünü en iyi şekilde tanıtmak ve Türkçenin yurtdışında öğretimini yaygınlaştırmak amacıyla işbirliği protokolü imzalandı. PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı ve Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Ali Fuat Bilkan tarafından imzalanan protokol gereği üniversite kanalıyla Kafkaslar, Ortadoğu, Balkanlar, Avrupa ve Asya ülkeleriyle ekonomik, sosyal ve kültürel ilişkiler arttırılarak, toplumlar arası diyaloğun geliştirilmesi hedefleniyor.

Rektör Bağcı, törende yaptığı açıklamada, “Zengin kültürümüzün ve dilimizin tanıtılıp yaygınlaştırılmasında önemli bir görev üstlenen Yunus Emre Enstitüsü ile birlikte bu misyonun bir parçası olmaktan mutluluk duyuyoruz. Biz de PAÜ olarak kültürümüzün ve dilimizin yaygınlaştırılması, üniversitemizin uluslararası platformda da sesinin duyurulabilmesi için var gücümüzle çalışmaktayız ve çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

Protokol çerçevesinde daha önce PAÜ ile Balkan üniversiteleri işbirliği anlaşmaları kapsamında yapılacak sempozyum da desteklenecek. Protokol, üç yıl süreyle geçerli olacak.