Rektör Kutluhan, ayrıca kadına yönelik şiddetin önlenmesinde üniversitelere ve bilim insanlarına önemli görevler düştüğünü kaydetti.

“Kadınlarımız, gelecek nesillerin şekillendirilmesinde önemli bir yapı taşıdır...”

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle duygu ve düşüncelerini paylaştı. Rektör Kutluhan, yayımladığı mesajda, Türk kadınının tarih boyunca önemli görevler üstlendiğini ve kurulan bütün devletlerde çok büyük emekleri bulunduğunu belirterek, özellikle kadınlarımızın Kurtuluş Savaşı’ndaki kahramanlıklarının hatırlanması gerektiğini belirtti. Kadınlarımızın geleceğimizin inşasında bilim, ekonomi, sanat, spor ve hayatın diğer tüm alanlarında üstlendikleri sorumluluklar ile en önemli yapı taşlarından biri olduğunu ifade eden Rektör Kutluhan, “kadınlarımız; sevgisi, hoşgörüsü, fedakârlığı ve ürettiği değerler ile geleceğimizin şekillendirilmesinde önemli görevleri yerine getirmektedir. Aile mefhumunun temel yapı taşı olan kadınlarımız gelecek nesillerin de şekillendirilmesinde önemli bir yere sahiptir” dedi.

“Kadına şiddeti güçlü bir sesle bir kez daha kınıyorum...”

PAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, son yılların kanayan yarası olan kadına yönelik şiddetin asla kabul edilemeyeceğinin altını bir kez daha çizerek, “kadına yönelik ister fiziksel isterse psikolojik olsun, her türlü şiddet vakalarını 8 Mart Dünya Kadınlar günü vesilesiyle bir kez daha güçlü bir sesle kınıyorum” şeklinde konuştu.

“Üniversitelerimize ve bilim insanlarımıza önemli görevler düşmektedir...”

Kadına yönelik şiddetin önlenmesi noktasında üniversitelere çok önemli sorumluluklar ve görevler düştüğünü ifaden eden Rektör Kutluhan, “toplum bilimi üzerine çalışma yapan araştırmacılarımıza büyük sorumluluklar düşmektedir. Özellikle Eğitim Fakültelerimizde yetiştirdiğimiz genç öğretmenlerimiz aracılığıyla çocuklarımıza küçük yaşlarda kadına sevgi ve hürmet bilincini aşılamalıyız. Bilimin ışığında yaptığımız ve yapacağımız bilimsel çalışmalar ile bu farkındalığın toplumca oluşturulması hususunda sorumluluğumuzun da bilincindeyiz” şeklinde konuştu.

“Dünyayı sevgileri ile güzelleştiren kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun...”

Rektör Kutluhan, son olarak; “başta şehit ve gazilerimizin anneleri ile eşleri olmak üzere yüreklerindeki sevgi, şefkati ve fedakârlığı karşılıksız veren, üreten, eğiten, yetiştiren, dünyayı sevgileri ile güzelleştiren bütün kadınlarımızın ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü en içten dileklerimle kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.