HABERDEDNİZLİ.COM

Pamukkale Üniversitesi öğrencileri, Çameli Belediyesinin bu sene 5’incisini gerçekleştirdiği Karkın Kar Şenlikleri’ne katıldı. Öğrencileri bu sene de yalnız bırakmayan Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Çiftçi ve Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Fatih Mehmet Demir ile birlikte şenliğe katıldı.
Karda Aksiyon Yaşadılar
Kahvaltının ardından Karkın Yaylası’na çıkan öğrenciler Rektör Hüseyin Bağ ile birlikte kızak ve poşetlerle kar üzerinde kayarak eğlenceli anlar yaşadı. Zaman zaman kendi aralarında da yarışarak eğlenceyi aksiyona dönüştüren öğrenciler kartopu savaşıyla da karın keyfini sürdü. Kar ve güneşin tadını çıkaran öğrenciler buradaki mutlu anlarını cep telefonlarıyla çektikleri fotoğraf ve videolarla ölümsüzleştirdi.

PAÜ Öğrencileri Karkın Yaylasında Kızak ve Poşetlerle Kaydılar

Afrikalı Öğrencilerden Cemilem Performansı

Yöre halkının da yoğun katılım gösterdiği şenlikte bağlamasıyla yöresel ezgiler söyleyen eden Emekli Öğretmen Şerif Şimşek herkese büyük bir coşku yaşattı. Erik Dalı, Kostak Kostak ve Cemilem türküleriyle coşkunun ikiye katlandığı şenlikte Afrikalı öğrenciler de Cemilem oyunuyla adeta sahnenin tozunu attırdı. Yöre halkının ilgiyle izlediği Afrikalı öğrenciler performanslarıyla herkesten büyük alkış aldı. Şenlik, sazlı-sözlü etkinliğin ardından sucuk-ekmek ve gözleme ikramlarıyla devam etti.

PAÜ Öğrencileri Karkın Yaylasında Kızak ve Poşetlerle Kaydılar
Etkinlikte harika anlar yaşadıklarını ifade eden öğrenciler, “İlk defa kızak ve poşetlerle karda kaydık. Karın keyfini çıkarmak çok heyecanlı ve çok eğlenceliydi. Burada Rektörümüzle ve arkadaşlarımızla, ailemizle gibiyiz. Rektörümüz bu tür etkinliklerle bizleri mutlu ediyor” ifadelerini kullandılar.

Ülkemizden Güzel Anılarla Ayrılmalarını İstiyoruz

Her zaman öğrencilerin yanında olduklarını belirten Rektör Hüseyin Bağ ise, “Bugün yurt dışından Üniversitemize okumaya gelen öğrencilerimizle birlikte Çameli Belediyesinin düzenlemiş olduğu Kar Şenlikleri’ne katıldık ve çok güzel bir gün yaşadık. Kış mevsiminin güzelliklerini öğrencilerimizle birlikte yaşıyoruz. Bu tür etkinlikler sayesinde öğrencilerimize ilimizi ve çevremizi tanıtmış oluyoruz. Üniversitemizdeki eğitimlerini tamamlayarak ülkelerine dönerlerken ülkemizden çok güzel anılarla ayrılmalarını istiyoruz. Öğrencilerimizin yanında olmaya devam ediyoruz.” sözlerini kaydetti.

PAÜ Öğrencileri Karkın Yaylasında Kızak ve Poşetlerle Kaydılar