HABERDENİZLİ.COM

PAÜ Mezunu Ebru EMİNBAYER, ‘Theatre Populaıre Idea(L) In Burkına Faso’ İsimli Mimari Projesi ile 43 ülkeden katılan 252 proje arasında 24. olarak finallerde yarışmaya hak kazandı.
PAÜ Mimarlık ve Tasarım Fakültesi’nden bu yıl mezun olan Ebru Emirbayer, katıldığı ‘Inspireli Ödülleri 2020: Genç Mimar ve Tasarımcılar Uluslararası Yetenek Yarışması’nda, 43 ülkeden 252 proje arasında ilk 24’e girerek finallerde yarışmaya hak kazandı.
Genç mimarlar ile Mimarlık ve Tasarım Fakültesi öğrencilerinin, yeteneklerini tüm dünyaya göstermeleri ve hayallerindeki projeleri ortaya koymaları konusunda onları cesaretlendiren, alanının en büyük uluslararası mimarlık yarışması kabul edilen ‘Inspireli Ödülleri’nin finalistleri belli oldu. 
Uluslararası Mimarlar Birliği tarafından da desteklenen ve bu yıl 5. si düzenlenen Inspireli Ödülleri 2020’ye, 43 farklı ülkeden 252 proje yer alırken, projeler; Mimarlık, İç Tasarım, Şehir Planlama ve Peyzaj, olmak üzere toplam farklı üç kategoride yarıştı.
Genç mimarlar, projeleri ile hayal güçleri ve yeteneklerini sergilerken, 96 farklı ülkeden 473 mimar, jüri olarak yarışmaya katılan projeleri değerlendirdi. Oylamanın sonucunda finallerde yarışmaya hak kazanan 24 proje belirlenirken, PAÜ mezunu Ebru Emirbayer’in ‘THEATRE POPULAIRE IDEA(L) IN BURKINA FASO’ isimli mimari projesi, finalde yarışmaya hak kazanan projeler arasında yer aldı. 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)’nin iştiraklerinden olan BİMTAŞ tarafından açılan “Taksim’i Hayal Et’ Taksim Meydanı İçin Öğrenci Fikir Projesi Yarışması” sonuçlandı. Jürinin değerlendirilmesi sonucunda PAÜ Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü öğrencisi Duygu Yıldız’ın projesi ödüle layık görülen projeler arasında yer aldı.
BİMTAŞ tarafından düzenlenen ve Taksim Meydanı’nın günlük yaşamın doğal uzantısı olan bir kamusal alan olarak, toplumun tüm kesimleri tarafından, farklı zaman dilimlerinde, değişen sürelerde deneyimlenmesini teşvik edecek kullanım önerilerini içeren fikir projeleri elde etmenin amaçlandığı “‘Taksim’i Hayal Et’ Öğrenci Fikir Projesi Yarışması” sonuçlandı.
Serbest, ulusal ve tek aşamalı olarak düzenlenen öğrenci fikir projesi yarışmasına Türkiye genelinden çok sayıda Mimarlık öğrencisi projeleri ile katıldı. Öğrenciler, hayal ettikleri Taksim Meydanı projelerini çizime dökerken, jüri değerlendirilmesi sonucu toplam 10 proje ödüle layık görüldü. 
PAÜ Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü öğrencisi Duygu Yıldız’ın projesi de teşvik ödülü alan projeler arasında yer aldı.
Merkezefendi Belediyesi tarafından düzenlenen “Meserret Sokak Yaşam Kültürü Ulusal Fikir Proje Yarışması” sonuçlandı. Pamukkale Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi öğrencileri; Hatice Şen, Nergis Dinger; Nilay Otçu, Ümmü Burcu Serin ve Simay Turan, Gülse Barın, Durmuş Alper Aksu, İzzet İlgün’ün projeleri, ödüle layık görülen projeler arasında yer aldı.
Meserret Sokak’ın gündelik yaşam-kültür-gençlik-sanat etkileşiminde kamusal alan lehine geliştirilmesi için yenilikçi önerilerin saptanarak öne çıkarılması amacıyla düzenlenen yarışmaya Türkiye genelinden çok sayıda mimarlar ve mimarlık bölümü öğrencileri projeleri ile katıldı.
Profesyonel ve öğrenci olmak üzere iki kategoride, jüri üyeleri tarafından değerlendirilen projeler arasından toplam 10 proje ödüle layık görüldü. 
Pamukkale Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Mimarlık ve Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğrencileri Hatice Şen, Nergis Dinger; Nilay Otçu, Ümmü Burcu Serin ve Simay Turan, Gülse Barın, Durmuş Alper Aksu, İzzet İlgün’ün projeleri ödüle layık görülen projeler arasında yer aldı.