Pamukkale Üniversitesi Genç TEMA Topluluğu ve Tema Vakfı Denizli İl Temsilciliği öncülüğünde, üniversite öğrencileri, PEV Koleji, Hürriyet İlkokulu, Dentaş İlkokulu, EKYYD Denizli Görme Engelliler Ortaokulu ve Şehitler Ortaokulu'ndan gelen yaklaşık 500 öğrenci Gürleyik mevkine 500 adet fidan dikti. 
Öğrenciler, Denizli Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri gözetiminde diktikleri çam fidanlarına isimlerinin yazılı olduğu kartları bağlarken, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve TEMA Vakfı Denizli İl Temsilcisi Doç. Dr. Gürkan Semiz yaptığı açıklamada, "Bu tür etkinlikler doğa için olduğu kadar bizler için de yararlı. Bu ve benzeri etkinlikler ile öğrencilerimize doğa ve ağaç sevgisini kazandırmayı hedefliyor ve ülkemizin her bir yanının ağaçlandırılması için yoğun bir şekilde çaba sarfediyoruz" dedi. 
Semiz, şenlik ortamının oluşması için desteklerini esirgemeyen PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sebahattin Nas, Orman İşletme Müdürlüğü personeli, Denizli Belediyesi ve katılım gösteren tüm okulların öğretmen ve öğrencilerine teşekkür etti.