HABERDENİZLİ.COM

PAÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, "Sıfır Atık Projesi" kapsamında üniversitede geri dönüşümü teşvik etmek ve doğayı korumak amacıyla atıkları ayrı toplamayı özendiren uygulama başlatıldı.

PAÜ Kınıklı Yerleşkesinin 10 noktasına plastik, cam ve metal atıkları ile pil ve bataryaları toplamak için Atıkmatik sistemi kuruldu. Çevre dostu öğrencilerin, makineye attıkları geri dönüşüm ürünlerinden puan kazanma imkanı bulacağı sistemle kazanılan puanlar PAÜ akıllı kartlara yüklenerek okuldaki kantin ve kafelerde kullanılabilecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Cumhurbaşkanlığı ve Çevre Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen ve 2020 yılından itibaren yürürlüğe girecek olan Sıfır Atık Yasası ve bununla ilişkili olarak yürütülen Sıfır Atık Projesi kapsamında üniversitede bu projeyi uygulamaya geçirdiklerini belirtti.

"Sıfır atığın", israfın önlenmesini, kaynakların daha verimli kullanılmasını, oluşan atık miktarının azaltılmasını, etkin toplama sisteminin kurulmasını, atıkların geri dönüştürülmesini kapsayan atık önleme yaklaşımı olarak tanımlanan bir hedef olduğunu vurgulayan Prof. Bağ, "Bu bağlamda kampüsümüz içerisindeki öğrenci yoğunluğu ve oluşan günlük atığın miktarı düşünüldüğünde hem çevremiz hem de yaşadığımız yerkürenin daha sağlıklı bir geleceğe sahip olması için bu ve benzeri projelerin çok değerli olduğunu düşünüyorum. Cumhurbaşkanımız Sayın Tayyip Erdoğan tarafından çok büyük önem atfedilen ve desteklenen Sıfır Atık Projesi kapsamında farklı projeler de üniversitemizde yavaş yavaş hayata geçirilmekte. Önümüzdeki günlerde yeni ve farkındalık meydana getirecek projelerin uygulamaya alacağız."

PAÜ'de Sıfır Atık Projesi başladıPAÜ'de Sıfır Atık Projesi başladı